6 prylar för höstens löpning

Utrustning  

De höga betygen haglar när Springs testlöpare tycker till om en rad nya produkter. Mest lovord får en färgstark jacka
silva_runners_visibility_jacket

Runner’s Visibility Jacket

Träningsjacka avsedd för de mörka dagarna.
betygbetygbetygbetygbetyg
Märke: Silva
Plus: Passformen & fickorna
Minus: I varmaste laget
Pris: 699kr
Jackan från Silva är lätt och smidig och funkar lika bra för löpning som för cykling. Den är dessutom färgstark att det är omöjligt för användaren att inte bli sedd i mörket. Praktiska fickor finns både på bröstet och på ryggen, där den ena fickan dessutom har mjukt foder. Passformen är utomordentligt skön.

hyoptik

2XU HYOPTIK COMPRESSION TIGHTS

Kompressionstights med tekniska egenskaper.
betygbetygbetygbetyg
Märke: 2XU
Plus: Skön passform
Minus: I varmaste laget
Pris:Tightsen är lätta och sitter stadigt på benen där de trycker lagom hårt över stora muskelgrupper. Det känns onekligen som att blodcirkulationen förbättras betydligt. Extra plus för att de är lätta att få på sig. Bra reflexer gör att man syns bättre under den mörka perioden. Dock saknar vi en större ficka med dragkedja. skechersgorun4

Skechers GOrun 4

Neutral löparsko designad för snabba träningspass
betygbetygbetygbetyg
Märke: Skechers
Vikt Herr: 221 gram (storlek 9)
Plus: Lätt och drivande
Minus: Stenar fastnar i sulan
Pris:
Amerikanska Skechers har hängt på trenden med lite drop, mycket dämpning och relativt låg vikt. Vår testlöpare, som springer en del i lätta tävlingsskor, får en skön känsla av GOrun 4 – plötsligt finns drivet där under intervallpassen. Samtidigt lurar skon honom inte att tokrusa under distanspassen, utan han springer mest runt och njuter av att skon sitter så behagligt på foten.
scottpalani2

Scott T2 Palani 2.0

Teknisk och mångsidig löparsko
betygbetygbetygbetyg
Märke: Scott
Vikt Herr: 250 gram
Vikt Dam: 230 gram
Plus: Lätt och skön passform
Minus: Skosnörerna går lätt upp
Pris Herr:
Pris Dam:
På foten är Palani 2.0 förvånande lätt och mjuk. Skon är ytterst bekväm både att gå och springa i och passformen är förhållandevis bred jämför med andra skomärken. Palani 2.0 passar utmärkt till alla former av distanslöpning, men är aningen för tung för snabba fartpass.
nikeelementwomensrunninghoodie

Nike Element Women’s Running Hoodie

Värmande munkjacka för kyliga höstdagar.
betygbetygbetygbetyg
Märke: Nike
Plus: Bra kvalitet och design
Minus: Luvans utformning.
Pris: 650 kr
Liksom Nikes nya tights kommer munkjackan i ett riktigt mjukt material. Ytan kan närmast beskrivas som lossad, men jackans funktion är oändligt mycket bättre än så. Tyget andas effektivt och torkar snabbt. Tumhålen gör att ärmarna kan dras ner över händerna om det blir kallt. Halsringningen och luvan fungerar som en löst sittande buff och värmer lagom mycket när höstvindarna attackerar. Jackan, som behåller sin mjukhet efter tvätt, går att använda både med och utan underställströja. Dessutom finns en smart nyckelficka på axeln.
pumaignitext

Puma Ignite XT

Flexibel sko för högintensiv träning
betygbetygbetygbetyg
Märke: Puma
Vikt Herr: 186 gram (storlek 9)
Plus: Snygga, prisvärda och bra snörning
Minus: Aningen hög runt anklarna.
Pris Herr:
Pris Dam:
Enligt tillverkaren är skon designad för att ge tillbaka den energi som du pyntar in i ditt träningspass. Det ligger helt i linje med min dröm, att skorna ska göra jobbet och få mig att känna mig som en känguru med världens frånskjut. Tyvärr ger Puma Ignite XT inte den känslan, utan jag får fortsätta att leta.
Samtidigt ska sägas att skon sitter skönt på foten och känns stabil. Extra plus för snörningen, jag känner inga sömmar över huvud taget.

 Dela på Facebook