Bästa svenska maratontiden på nio år!

Aktuellt  

Hanna gjorde ett fantastiskt lopp nu på morgonen när hon sprang Dubai Marathon på 2.35.59. John Kingstedt var med som hare och rapporterar på instagram om riktigt varmt väder och tuffa förhållanden. Hannas tid är den bästa tiden sedan 2009 utöver Isabellah Andersson som då satte svenskt rekord med 2.23.41 och har gjort snabbare tider efter det också. Tiden gör att hon har klarat kvalificeringstiden till EM senare i år. Det är också den nionde bästa tiden av en svensk tjej någonsin.

Hannas 5 kilometers tider visar på ett bra upplägg:

18.25, 18.14, 18.19, 18.16, 18.19, 18.27, 18.44, 19.02

Efter att sett filmen med John så måste han få en eloge också, springa och filma och prata i det tempot, jisses…

Vi har sökt Hanna för kommentarer och återkommer under dagen hoppas jag. Så länge, lite inspiration från Spring #6 2017, dvs vårt senaste nummer som hade Hanna som huvudperson. Detta är egentligen mot våra regler, men som en hyllning låter vi alla få ta del av den unika intervju där Hanna hoppas på sub 2.38, det gick ju riktigt bra…

Vill du läsa mer om svensk löpning? Bli prenumerant, snart kommer nästa utgåva, då med Sondre Moen som 24 timmars reportage.

https://spring.prenservice.se/

NU MED KOMMENTARER FRÅN HANNA

Vad var planen?
Planen var i första hand att klara EM-kvalgränsen 2.38. Men Per hade gjort ett tidsschema till John för 2.36 tror jag. Vi låg hela tiden lite snabbare än det, men det var nog bra att springa på lite innan värmen gjorde sig påmind. När John sa att jag kommer klara 2.35 försökte jag hänga i. Det blev aldrig någon väggning, men lite illamående och stela lår drog ner farten från ca 30km, där man ju brukar säga att det riktiga loppet börjar.
Några fadäser?
Jag skulle egentligen ha startat kl 6 i elitfältet vilket hade gjort att jag sluppit den sista soligaste timmen, men sent igår kväll fick vi informationen att jag inte fick starta där pga att man cirkulerade i samma loop två gånger och då skulle det inte fungera tidsmässigt när nästa lopp startade om jag sprang för långsamt (vilket var väldigt märkligt). Så jag var tvungen att möta upp arrangören på morgonen vid starten för att få nya nummerlappar till oss med start klockan 7. Mina flaskor jag hade åkt taxi för att lämna in kvällen innan körde de heller inte ut. Det blev ett riktigt adrenalinpåslag, men John peppade och det löste sig bra.
Hur nöjd är du?
Bruttotiden blev tyvärr 2.36.02 även om jag nästan stod på mattan, eftersom ingen hörde startskottet så de ropade go go go. Det lyser perfektion om allt i Dubai förutom arrangemanget i Dubai marathon som var i holländsk regi. Men jag är jättenöjd med loppet, målet var ju att klara EM-kvalgränsen. Det känns riktigt bra i kroppen nu efter. Per har gett mig några riktiga monsterlångpass vid träningen inför Dubai som har gett bra resultat.

 Dela på Facebook