Buggruset i värmerekord!

Aktuellt  

Vecka 29 varje år sedan 1986 har det anordnats dansbandsvecka i Malung. Runt 40 000 besökare invaderar Malung för att dansa på de sex olika dansbanorna som har öppet under veckan. Som de flesta andra varumärken så växer arrangemangen runt omkring, det finns simning, skidåkning men också BUGGRUSET. Ett 5km lopp med start och mål i centrala Malung.

William Lind ger segerintervju

I år var det cirka 220 löpare i de fyra olika klasserna, damer, herrar, tjejer och killar. De bjöds på rekordvärme men inga rekordtider. Springs bloggare Mikael Tisjö var på plats och rapporterar:

Årets upplaga vanns återigen av orienteraren William Lind från arrangörsklubben Malungs OK på tiden 15:16. Hans eget banrekord på 14:31 var alltså inte hotat. Herrklassens pall fylldes upp av Jesper Lundberg Asics FrontRunner/Äppelbo Aik på en andraplats samt mannen ni nyligen läst om i Spring, Håkan Eriksson som även han tävlar för Malungs Ok. Håkan är M55:a och sprang de 5 kilometerna på fantastiska 16.30.

I damklassen vann Sigrid Andersson från Uppsala Löparklubb på 19:46 följt av tvåan Antje Wiksten KFUM Örebro Friidrott och trean Hannah Karlsson Varberg.

Håkan Eriksson med snabbaste dam, Sigrid Andersson

Undertecknad sprang lite missnöjd in på en tiondeplats fyra sekunder från fjolårets tid. Kvaliteten på löparna var hög och hela 27 deltagare var under 20 min strecket.

 

Resultat hittar ni här: http://www.buggruset.se

 Dela på Facebook