Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem träffar vi utan för Norrtälje i Spillersboda. Blir nyfiken på både orten och löparen Anna Blomsten.

Anna med sin första VDM medalj

Anna med sin första VDM medalj från Slottsmilen

Kollar upp orten, 314 invånare – ser i vårt register att endast en av dessa är medlem i Springklubben. Vilken ära att få ta del av Annas löpning. Anna har tagit ett stort steg i år, hon har passerat gränsen för att bli en ultralöpare – hon gjorde det dessutom med råge.

Vem är Anna Blomsten?

Jag bor utanför Norrtälje i Spillersboda med min sambo Freddie och barnen Lovisa 10 år och Felicia 5år. Som löpare så springer jag allt mellan 5km och ultra. Men trivs bäst kring milen. Springer för att må bra och gillar att ta ut mig ordentligt. Även om jag njuter av ett härligt löppass, så är ändå känslan efter passet det allra bästa. En stor drivkraft är ändå att utvecklas, jag skulle gärna springa milen under 40 innan jag blir 40 – det är en bit kvar – 4 min att knapra in på 2 år, så jag gissar att det kommer bli tufft. Mitt nuvarande PB är 44.14, har gjort 20.35 på 5km så farten finns nästan där. Men det är resan dit som är viktigast inte målet i sig.

Jag springer mellan 3-5 pass i veckan, nyckelpassen är intervaller, tröskel (helst i intervallform) och ett långpass på ca 90 minuter. Sen fyller jag på med ett distanspass som avslutas med lite styrketräning. Veckans härligaste pass är morgonlöpning genom Norrtälje tillsammans med några av mina kollegor på jobbet, passet avslutas med en underbar frukost tillsammans. Har alltid gillat att träna så har jag tid över så fyller jag på med simning, yoga och core träning.

När jag inte tränar själv är jag friidrotts tränare i Rånäs 4h till ett gäng barn mellan 8-12 år, har förmånen att ha en dotter som ärvt mitt intresse för träning hon tränar både friidrott, gymnastik och orientering.

Hur har året varit?

Jag blev en ultralöpare under året, först testade jag på ”Årets första långpass” som gick i Stockholm från Slussen ca 7mil. Tanken var att kliva av vid Sollentuna efter ca 25km, men jag fortsatta och hamnade till slut vid Slussen igen full av endorfiner. Vilket i sin tur gjorde att jag vågade anmälde mig till ett jättelångt terrängultramaraton som går från Grisslehamn till Norrtälje. Eftersom jag är uppvuxen i området så var det häftigt att springa genom mina hemtrakter. Helt otroligt vad kroppen kan klara av utan att ha tränat längre pass än ca 15km om man bortser från årets första långpass.

Härligast löparminnena under året blir helt klart träningspassen från Kreta när hela familjen kunde träna tillsammans

Familjen Blomsten efter ett pass på Kreta i somras

Familjen Blomsten efter ett pass på Kreta i somras

Ambitioner framåt?

Om några år skulle jag vilja genomföra en Svensk klassiker. Sedan var det sub 40 förstås :)

Du har gått med i Springklubben, varför?

För mig var det en självklarhet att gå med i springklubben, älskar att läsa alla reportage om våra svenska löpare. Men mest av allt gillar jag artiklarna om träningsplanering och hur man kan variera träningen under året. Innan såg mina träningsveckor väldigt lika ut under hela året, kunde vara i lika bra form under vintern som under sommaren. Vilket inte gör något när hälsa är i fokus, men eftersom målet är att bli snabbare så hoppas jag att bättre träningsplanering ska göra att jag tar mig närmare mitt mål SUB20 och SUB40. Har man ingen egen tränare så får man ta del av upplägget i tidningen.

Gillar formatet på nya Spring och tar verkligen del av alla tipsen, första utgåvan läste jag ut redan första kvällen.

Stort tack Anna, otroligt kul att ta del av din historia. Följ tipsen i Spring så gör du sub 40 inom 18 månader :) Fokus på dina svagheter som vanligt… Plocka en minut på 5km sedan är du med din uthållighet klar för sub 40 minuter.

Vill du precis som Anna ha en tidning som hjälper dig att utvecklas? Bli medlem här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du, om en vecka är det julafton – bästa julgåvan som kommer peppa under hela 2017 är ett medlemskap och 6 nummer av Spring. Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; http://springlfa.se/presentkort/

 Dela på Facebook