Dagens medlem..

Aktuellt  

Dagens medlem är Camilla Dexius från Täby, hon påstår själv att hon har världens långsammaste utvecklingskurva, kan det stämma?

Camilla laddar för flygplansrakan på Arlanda..

Camilla laddar för flygplansrakan på Arlanda..

Blir grymt imponerad när jag får bilden av Camilla – jag har ju kämpat med yoga under flera månader, vågar nog påstå att jag har väldens långsammaste utvecklingskurva :) Jag slår dig Camilla – när de andra rör vid marken når jag knäskålarna. Vi stämmer av om ett år så ser vi vem som har tagit störst steg, du i löpningen eller jag i yogan.

Vem är Camilla Dexius?

Jag är löpare, flygledare på Arlanda och gruppträningsinstruktör på Sats. Jag bor med min man och våra tre söner (4,8 och 10år) i Täby utanför Stockholm.  Träningsmässigt så är jag från början gymtjej, tränade länge mest aerobics och spinning. För 15 år sedan sprang jag bara på sommaren när gymmet var stängt. Sedan dess har löpningen smygökat år för år med längre avbrott för graviditeter och bebisår.

Jag brukar (lite buttert) säga att jag har världens långsammaste utvecklingskurva.  Länge upplevde jag att så fort jag försökte springa mer än varannan dag så kom skador och skavanker. På den tiden sprang jag nästan bara hårt och kort, gärna intervaller. Sprang Tjejmilen om och om igen. Började på tider runt 55min och knaprade neråt mot 46min. Det längsta jag sprungit var 17km.

För två år sedan fick jag kontakt med en inofficiell löpargrupp, Viggan Runners och sedan dess har mycket hänt. Jag har fått många nya vänner, vi har rest på massa trevliga resor ihop. Och bland annat alla långpass ihop har börjat ge resultat på löpningen.

Hur har året varit? 

2016 var och är ett fantastiskt löparår. PB på alla distanser från 5 km upp till mara samt att jag sprungit min första Ultra. På 5 km lyckades jag äntligen med sub20 och blev bästa dam på en tävling som heter Arlanda Runway. Det är en stafett tävling och man springer på en av landningsbanorna på Arlanda. Riktigt coolt faktiskt om man gillar rakt fram på värmedallrande asfalt. Premiärmilen i april sprang jag på 42.55. Ursvik Extreme 15km är jag nere under 75min nu. Halvmaran gick på 1.37 i Malaga och Stockholm Marathon sprang jag in på 3.29. Under alla loppen har jag haft förmånen att få springa med vänner som är snabbare (än så länge) än vad jag är. Naturligtvis ett fantastiskt stöd med så fina vänner.

Den häftigaste upplevelsen på hela året var Laugavegur Ultra Marathon 55 km på Island i somras. Här kommer bästa tipset: Åk och spring den!!

Om det låter som en solskenssaga kan jag berätta att jag fortfarande dras med en del skador och skavanker. Det är verkligen en trixig väg framåt i löpning. Ibland mer bakåt än framåt känns det som. Jag tycker att jag har både motivationen och lägger ner jobbet men hoppas på mycket mer och snabbare och bättre tider framöver.

Vad är ambitionerna för 2017?

Jag tror mängdträning är en nyckel för mig och ska försöka öka antalet km under 2017. Tävlingsmässigt är jag är anmäld till Rom halvmarathon i mars och Chicago Marathon i oktober och igår köpte jag en lott till OCC (en deltävling av UTMB). Håller alla tummar att vi kommer med till den! Förutom dessa tävlingar och PB:n så önskar jag mig ett skadeförskonat år och massa härlig löpning.

Du är medlem i Springklubben, berätta?

När förra tidningen gick i graven så saknade jag den och tycker att Springklubben är superbra. Läser gärna alla olika historier om löpare även om jag är lätt knäckt på de som går från soffpotatis till milen Sub40 på ett halvår. Men Sub40 vill jag också till någon gång, kämpar ditåt!

Stort tack Camilla, lycka till i jakten på sub 40. Med sub 20 på 5km så borde du redan vara klar för sub 42 på milen. Det sista steget kommer men variation, fart och uthållighet – läs mer i Spring som förhoppningsvis kommer i brevlådan i morgon J

Vill du också kunna läsa en massa inspirerande historier om löpare? Bli medlem i springklubben här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du, om 3 dagar är det julafton – bästa julgåvan som kommer peppa under hela 2017 är ett medlemskap och 6 nummer av Spring. Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; http://springlfa.se/presentkort/

 Dela på Facebook