Dagens medlem..

Aktuellt  

Hoppas ni har det bra idag – dagen efter julmaten kräver nästan ett pass, eller hur? Sedan vill man koppla av och läsa sin nya spring och läsa om en av medlemmarna på sajten, hoppas jag. Dagens medlem är Susanne Holmberg från Norrtälje.

löparglädje…

I samband med att Leif Larssons var dagens medlem raggade jag friskt på alla som gillade hans story, fick en del hugg – många som tränat och sprungit med Leif. Susanne var en av dessa.

Vem är Susanne Holmberg?

Jag är en motionär/idrottsmorsa som har hittat en träningsform som jag gillar. Jag var med och startade upp en löpargrupp i Rånäs 4Hs regi med tränare för ett antal år sedan. Insåg då att om jag ska utvecklas som löpare så behöver jag vara smart och ta hjälp av medmänniskor som kan det där. Leif Larsson var en av tränarna på den tiden. Jag fick kämpa för att ta mig runt 2,5km utan att gå, så usel var min kondition. Leffe var min bästa pepp i uppförsbackarna, numera har jag en minimini Leffe Larsson på min vänstra axel när jag behöver extra pepp  =D. Jag har sprungit ett antal olika lopp för att utmana mej själv. Min första mil sprang jag 2009, Premiärmilen och vann en ryggsäck på min nummerlapp.  Min första halvmara var Göteborgsvarvet 2012, då tog jag mig runt på 2.25.55, min senaste halvmara 2016 landade på 2.03.29 och det är där jag känner mig bekväm, runt 2 timmar. Numera har jag som ett stående inslag att anmäla mig till en halvmara/år, och det är egentligen helt fantastiskt. Mina största utmaningar har väl egentligen varit att anmäla mig till min första mil och min första halvmara, och att verkligen stå i startfållan och genomföra utan att vika ned mig.

Jag har alltid varit aktiv, som yngre höll jag på med redskapsgymnastik och ridning, tävlade i lägre klasser i både hoppning och dressyr. Jag gillar att röra på mig och att vara utomhus på min lediga tid. Jag tränar för att må bra. Jag behöver känna att jag utvecklas för att må bra, sån är jag. Numera är jag med på distans i Runacademy, med deras hjälp formar jag träningsupplägg med ett lopp (datum och tid) som målbild. Helt suveränt att få hjälp med ett träningsschema.

Hur har året varit och vad är ambitionerna framåt?

2016 har jag haft fokus på uppbyggnad, ibland sliter man lite för hårt på sin fysik i sin iver. Jag har ändå genomfört ett antal lopp och genomfört dem på ungefär samma tider som året innan. För 2017 och framåt har jag som målbild att vara kvar på samma nivå, och i bästa fall förbättra mig (har nu passerat 50 år, så förbättringspotentialen är kanske inte lika stor längre). Kan jag behålla min fysik och form i 10 år framåt så kommer jag vara mer än nöjd. Framförallt så mår jag bra om jag har fysisk aktivitet varje dag. Jag jobbar med att skapa bra arbetsmiljöer åt våra kunder, vi har stort fokus på ergonomi och hållbarhet, och är väl medveten om att vi människor inte är gjorda för att sitta statiskt stilla.

Du har gått med i Springklubben, berätta?

Vi spontan köpte tidningen Spring tidigare, då vi uppskattade innehållet, så det kändes självklart att fortsätta. Vi har även en bakgrund i friidrotten, då vår äldsta son har varit aktiv 200 och 400 meters löpare, det är därför roligt att även få följa banlöparna i tidningen.

Vill du följa med i vad som händer inom svensk löpning? Gå med i springklubben här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 Dela på Facebook