Dagens medlem..

Aktuellt  

Dagens medlem är Sofia Sonestam från Falkenberg, Sofia som i går fick beskedet att hon ska tillbringa påsken på Österlen.

Sofias målgång på Falkenbergs Stadslopp

Jag fick snabb kontakt med Sofia i går och redan idag kan vi läsa vem som döljer sig bakom namnet..

Vem är Sofia Sonestam?

Jag är 36 år och bor i Falkenberg. Fru till Johan, mamma till två fina tjejer på snart 9 och 6 år och jobbar som webadministratör. Jag är hobbylöparen som insett alla de fördelar som löpningen medför. Fram till 25-års åldern var det hästar och ridning som upptog all ledig tid. Efter barnens ankomst väcktes tanken på löpning. Det krävdes inte så mycket tid före eller efter och egentligen bara ett par bra skor. Jag började jogga ett par kilometer runt närområdets slinga. Sakta men säkert har distanserna ökats och nu har jag bland annat tagit mig runt Göteborgsvarvet två gånger (sprang på 2.08 2016) och ser fram emot det tredje i maj. Jag springer för det mesta själv och favoritrundan går till havet och vackra Skrea Strand – och vägen dit får gärna springas via skogen. I mitten av oktober läste jag om en kvinna som utfört någon form av löpning varje dag i 100 dagar. Och fått så många vinster utav det. Främst ett välbefinnande som slog allt. Jag och en vän antog denna utmaning. Någon form av löpning varje dag – minimum 2km vilket vi ser som vilodagarna, huvudsaken är att löparskorna åker på och vi kommer ut. Min vän tampas med panikångest och löpningen får henne att hantera detta på ett mycket bättre sätt. Ångestattackerna kommer mer sällan och liksom jag, mår hon allmänt så mycket bättre. Idag är vi på dag 76 – och vi mår så bra!

Det som driver mig är inte jakten på en bättre tid – det finns där så klart men är inte det primära – utan det som främst driver mig är välbefinnandet som infinner sig under och efter en runda. Att få andas frisk luft och känna hjärtats slag öka är belöningen för mig.

Utöver blandad löpning blir det lite styrketräning på gym men också en del landsvägscykling när det är säsong för det. Det var från början min mans intresse och när jag bestämde mig för att genomföra en halvklassiker testade jag på det och fastnade också. Just genomförandet av halvklassikern 2015 är jag lite extra stolt över. Tre månader innan Halv-Vasan hade jag aldrig stått på längdskidor. Innan Halv-vättern hade jag aldrig cyklat längre än 5 mil och att simma i öppet vatten var också nytt. Men jag slutförde alla lopp – långt ifrån rekordtider – att fullfölja var mitt mål.

Vad väntar i år?

Under 2017 ska jag springa Göteborgsvarvet med målet att komma under 2.05. Jag ska cykla Halv-vätternrundan och inte minst springa Österlen Spring Trail. Utöver det ska jag fortsätta springa för att jag vill, för att jag kan och för att jag mår bra av det!

Du är med i Springklubben, berätta?

Jag hade tidigare köpt lösnummer och lockades av Springklubben för att det är så roligt att läsa om likasinnade och för att bli inspirerad och få tips och trix! De första numren har lästs från pärm till pärm och jag gillar det blandade innehållet och vill också hylla det bekväma formatet!

Tack Sofia och stort lycka till i år och se till att ha en underbar påsk på Österlen. Vill du också ha chansen att vinna resor, startplatser, få en massa förmåner och ett grymt magasin 6 nummer om året, bli medlem här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 Dela på Facebook