Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem firade sin 27:e födelsedag i går genom att springa en halvmara, och som han gjorde det. Geerts nya PB är på 1.09.20

Geert Tuinstra, en nöjd och grym löpare från Sävedalens AIK

Kontaktar man mig får man oftast ett mail i retur, vill du vara dagens medlem? Geert skulle ändra sin adress :) Det var bara några dagar kvar till tävlingen och känslan var att det skulle gå bra, så beslutet blev – presentation och en kort rapport från loppet.

Vem är Geert Tuinstra?

Idag är jag en lycklig löpare som precis har krossat mitt PB på halvmaran, den bästa presenten jag kunde tänka mig. Mitt gamla PB var på 1.13.33 och nu är det hela 4 minuter bättre. Resan till den här prestationen började 1997 när jag var 7 år gammalt hos klubben SISU i min barndomsstad Almelo i Nederländerna. Inte direkt världens mest kända stad och klubb (grannstaden Hengelo är dock ganska känd i löparvärlden). I 2013 flyttade jag till Göteborg för att plugga HR/personalvetenskap, och numera tävlar jag för Sävedalens AIK.

Direkt efter jag hade pluggat färdigt på Göteborgs Universitet fick jag ett spännande heltidsjobb som projektledare. Då hade jag redan bestämt mig för att stanna i Sverige. Ett väldigt stort steg att ta, men jag gillar mitt liv här. Och jag älskar att träna här. Under hösten hade jag ett samtal med min tränare, Johan Wettergren, och vi bestämde oss att jag ska satsa på längre distanser. Efter det springer jag ca 110-130 km varje vecka, men det kanske blir mer. Jag springer dock inte bara distanspass. Johan och min andra tränare Richard Mattsson skapar roliga och varierade program med bl.a. tröskel och intervallpass sedan kör jag även teknik och styrkepass. Med deras program har jag snabbt utvecklas till en bättre löpare. Att bli en bättre löpare är det som driver mig – Jag älskar att utmana mig själv att bli snabbare, att träna hårt (men smart) och den magiska känslan av perfekta dagar med flow som idag, när allt stämmer från A till Ö.

Hur var 2016?

Det var ett bra år. Jag var skadefri under hela året och kunde träna på bra. Det blev många PB vilket ger energi, förstår knappt att två av dessa tider slog jag i ett och samma lopp i dag. Min absoluta höjdpunkt var min maratondebut i Enschede där jag kom på en 4:e plats på herrsidan med 2:39. En bra debutant tid som jag tror kommer kapas rejält i år. Dessutom är det kul att jag får vara med på SM nu i stället för de Holländska Mästerskapet. I slutet av året tog jag några stora steg framåt på träningen, särskilt på träningslägret i Sydafrika, så framtiden ser ljus ut.

Ambitioner framåt?

Med tanke på ovanstående, hoppas jag att jag även kan krossa mitt marapers, sub 2:30 är en drömgräns. Att springa bra på SM i halvmaraton och maraton (maran tidigast 2018) är två av mina mål. Bra i mitt fall betyder sub 1:10 på halvmaran och sub 2:30 på maran. MEN, det är mina tankar just nu, fortsätter det så här så blir kanske ambitionerna sub 1:08 och 2:25. Man vet ju aldrig vad som händer i framtiden.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag gillar att ”Spring” inte bara skriver om produkter, trots att det är väldigt intressant när ni gör det, men även om svenska tävlingar, löpare, och om saker som idrottspsykologi o.s.v. Spring handlar om allt runt och omkring löpningen, och inte om försäljning. Bra jobbat Springteamet.

Tack Geert och stort grattis på födelsedagen och till en fantastisk prestation, sub 1.10 innebär att du redan nu har sub 2.30 som i en ask. Det ska bli ruskigt kul att följa dig, misstänker att du kommer hamna i magasinet ganska ofta i framtiden.

Vill du också ha ett magasin som tar ett helhetsgrepp om löpningens alla pusselbitar? Bli medlem här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 Dela på Facebook