Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem är en ultralöpare som gjort en otrolig resa, från något passiv till att springa Gröna bandet, 132 mil i de svenska fjällen, på 23 dagar. Läs om Daniel Roxvret och hans resa.

Daniel njuter i fjällen

Arbetet med #1 2017 pågår och killen som fick stafettpinnen av Miranda Kvist råkade glädjande nog vara medlem i klubben. Klart vi måste lära känna honom lite mer. Hans löpning på Gröna bandet kan ni läsa om i magasinet som kommer vecka 7.

Vem är Roxen?

Eftersom Daniel är ett sådant vanligt namn så kallas jag alltid för Roxen (Roxen+Vreta Kloster = Roxvret). Jag är en 31årig östgöte som flyttade till Stockholm för snart två år sen. Slutade röra mig i tidigt tonår och växte sen upp framför datorn vilket ledde mig in i IT-branchen som jag jobbar i.

Efter att ha blivit soffpotatis med 125+ pannor så tog jag mig an Vätternrundan 2007, läste sen om Ironman under 2008 som lät intressant så blev tvingad att börja jogga (vilket jag alltid hatat). 2009 genomförde jag Ironman och ett 100miles-lopp och under det året upptäckte jag att det var ju löpningen som var roligast! Något jag inte tyckte när jag var sist med stor marginal under konditionstest på tvåan i gymnasium, 2km och jag fick gå en bit på slutet för att komma i mål. Men efter jag kom över den jobbiga tröskeln och blev bättre så blev det bara mer och mer av den varan. Då jag upptäckte vad det gjorde för mitt välmående så ville jag få fler att upptäcka det och är därför ledare i Team Nordic Trail. Mer rörelse åt folket!

Har sen starten alltid joggat lugnt på träning och istället kört mer mängd. Redan mitt första helår i joggingskor 2009 så kom jag upp i över 400 mil utöver cyklingen för Ironman. Sen har jag aldrig haft någon struktur med intervaller utan mest joggat omkring. Distans har varit mer intressant än fart. Grunden och min livsstil har varit transportjoggen. Slippa slösa tid på att packa in sig som en sill i en buss för att i många fall inte ta sig fram mycket snabbare till jobbet än vad man gör joggandes, vid längre sträckor kan man byta till cykel såklart om man vill. Har man möjligheten att jogga runt till jobb, vänner, event osv så får man snabbt en bra rörelsegrund och uthållighet som man sen kan spetsa på med hårdare träning för att få bra resultat (sista biten har jag inte riktigt testat på än :). Andra skulle nog bara säga att det är ”junk miles” men det passar mig och jag mår bra av det så det är min filosofi…

Hur var 2016?

2016 var väl inget vidare år för mig, misslyckades med 200miles-lopp på våren och kom sen inte i den form jag ville utan fokuserade på att förbereda mig för Gröna Bandet (132mil genom svenska fjällen) istället. Så löpmässigt var det ett riktigt mellanår även om jag fick ihop hyfsat med mil ändå.

Men istället så glänste 2016 för mig i och med Gröna Bandet som jag lyckades genomföra, otroligt kul!! Blev ännu roligare av att jag nu blev nominerad till årets äventyrare för denna tur, kan ställa mig frågan om jag är mer äventyrare eller löpare :) Senare delen av 2016 var tiden där jag tränat som minst sen jag startade, en riktig djup svacka som jag nu jobbar mig upp ifrån.

Ambitioner framåt? 

Början av 2017 blir att komma tillbaka för att sen under sommar främst köra roliga lopp och jogga på inspirerande platser. Höst och vinter kommer sedan användas för att spräcka alla mina PB från 400m till 100miles som ligger kvar från 2011 samt 2013, varit dålig på att köra tävlingar på specifika sträckor efter det. Så bli både starkare, snabbare och uthålligare. Även om distans är roligast så är det ju kul att springa fort också! Så vill träna på för att kunna slå bättre personbästa men främst ändå för att klara av fler, längre, tuffare och roligare utmaningar/äventyr framöver!

Du har gått med i Springklubben, varför? 

Sverige måste ha en riktig löpartidning och därför behöver Magasin Spring finnas kvar! Jag har gått med för löparsverige behöver det, för att den drivs av en eldsjäl och såklart för de väldigt intressanta reportagen. ”24 timmar med” är favoriten!

Tack Roxen, vilken häftig resa du gjort, grymt! Lycka till med jakten på formen och flow i år, ska bli spännande att följa dig. Vill du läsa om Roxens 132 mil i somras, då måste du bli medlem i vår klubb. Nästa nummer kommer snart fulladdad med 148 sidor kärlek till löpningen: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 Dela på Facebook