Dagens medlem..

Aktuellt  

Dagens medlem är författaren Dekius Lack som vi lärde känna i senaste Spring. Där fick vi ett kapitel ur hans bok ”Springa med vingar”, idag får vi veta lite mer om honom som löpare och hans relation till Spring.

Dekius Lack

Många av er har nu läst boken och många har precis som jag fascinerats av hur ingående Dekius beskriver vad som händer i kroppen under en löpning från Lund till Athen. Är du inte medlem så ligger kapitel 25 här på sajten: http://springlfa.se/springa-med-vingar/. Har ni inte boken så har vi kvar vårt erbjudande, för 135:- får du både Springa med vingar plus en kriminalroman av Dekius Lack. Ange koden ”Spring” i kassan – kolla in http://bakhall.se/indexshop.html Se under rubriken ”Senaste nytt – februari 2017.

Vem är Dekius Lack, berätta om Springa med vingar och vad tycker du om Spring?

Jag är löpare sedan barnsben, men det var min roman Springa med vingar som ledde mig till Springklubben och Magasin Spring. En fantastisk tidning! Med ett stadigt pekfinger-tumgrepp tog jag det volumiösa magasinet och bläddrade fram en hel värld av likasinnade löparbröder och systrar. En tidning jag sedan lusläste.

Springa med vingar handlar om tre barndomsvänner som bestämmer sig för att springa sträckan Lund-Aten på 80 dagar för att sedan ställa upp i Athens Authentic Marathon. Det är en On the road-bok skriven för alla som är lika nördiga som jag när det gäller långlöpning. Det är inte bara en frihets- och kärlekstörstande historia. De tre männen har slutat jaga tider som de gjorde när de tävlade i sin ungdom, nu handlar det om filosofisk livsbejakande löpning, då de på zenbudistiskt vis tvingas lära sig förstå sina kroppar för att förverkliga sina löpardrömmar. De tre löparna blir fyra när en kvinna ansluter. De får även med sig en följebil med två frivilliga och en tidig morgon i bästa augustisol bär det iväg. Många tuffa mil på vägarna väntar för gänget.

Samtidigt som Springa med vingar är en traditionell roman är den tänkt som en praktisk tips- och inspirationsbok för den som laddar för sin kommande långlöpning.

Framtiden?

Just nu skriver jag på en fristående fortsättning på boken och laddar för fullt för att under sensommaren springa genom Europa för research. Det är mina två stora mål för det här året.

Hur var 2016?

Jag är 54 år och är ödmjukt tacksam för varje år jag får som löpare. Jag kan inte låta bli att tänka: Snart börjar nedräkningen, snart får jag byta ut löparskorna mot rollatorn. Men jag är inte där än. En av förra sommarens höjdpunkter var att springa ultramaraton i Salzburg (Mozart 100) och känna att kroppen höll för ett (lugnt) lopp i bergsmiljö. Det är också ett tips till alla löparkollegor. Start på ett torg mitt i Salzburg. Obligatorisk utrustning: en visselpipa (trots att banan är välsnitslad) och en mugg (inget skräp i naturen). Sedan ger man sig av i Sound of Music-landskapet. Det är sådana gånger det är lätt att känna: ”När jag dör så är det inte hunden jag tar med mig till himlen, det är löparskorna.”

Tack Dekius och tack även för en grym bok. Jag är ingen långlöpare men hade verkligen svårt att lägga boken från mig, gillade karaktärerna, historien och din förmåga att beskriva vad som händer med kroppen. Mycket imponerade läsningen. Så har ni inte läst den, börja med att läsa kapitel 25 här på sajten. Dekius – lycka till med uppföljaren, längtar!

Vill du också ha en fantastisk löpartidning att lusläsa, tveka då inte utan bli medlem nu så får du alla utgåvor 2017, den första om några veckor på hela 148 sidor. Den 7 februari är sista dagen om du ska vara med hela året. http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 Dela på Facebook