Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem träffar vi långt uppe i landet, bland isbjörnar och renar springer Anna Brixdal runt i Kalix.

Anna laddad för ett pass i Kalix

Det är än så länge en ovanligt mild vinter i större delarna av landet. Men bor man i Kalix så får man onekligen testa på hur det är att springa med massor av kläder och t o m ansiktsmask mellan varven.

Vem är Anna Brixdal?

Jag är en snart 36-årig kvinna som hittade löpningen ganska sent efter jag fyllt 30 år. Jobbar som lärare inom beteendevetenskap, gift med en fd hockeyspelare som springer snabbare än jag och vi har två barn (9 och 7 år). Vi bor i Kalix som ligger 8 mil norr om Luleå.

Som löpare är jag en motionär som gärna vill utveckla min löpning. Jag sprang min första mil sommaren 2014 och har sedan dess försökt att tävla så mycket som möjligt under vår, sommar och höst. Lidingöloppet 2016 är det längsta loppet hittills. Springer gärna både lokala lopp (ex. extaslopp i myrmark och triatlon; kanot, cykel och löpning i Tornedalen) och även större evenemang som Göteborgsvarvet, tjejmilen och Lidingöloppet.

Jag är målmedveten, ambitiös och otroligt envis när jag vill åt något :) Löpningen är det jag kan och vill hinna med just nu, det är en ”enkel” och okomplicerad träningsform utan tider att passa och medlemskap som tickar på varje månad. Löpningen får mig att orka med mitt arbete och mitt familjeliv – jag blir en bättre människa på så många sätt. Jag motiveras också av att utvecklas, känna mig starkare och snabbare såklart.

Träningsmässig är jag ett sant programfreak – sätter upp ett mål för året och följer ett program till punkt och pricka (i princip). Jag är rädd att jag annars börjar maska eller att passen inte blir av och prioriteras bort alltför lättvindigt i ett stressigt arbets- och familjeliv. Jag springer oftast på lunchen och långpass varje helg med min ”springkompis” Jennie.

Hur var 2016?

Det blev många olika typer av tävlingar, säsongens stora mål var Göteborgsvarvet och att förbättra min tid från 2015. Det gjorde jag, men inte i den mån jag tänkt mig. Kanske flygförseningarna påverkade eftersom jag bytte om och åt i bilen från flygplatsen till start så jag var definitivt inte i god tid innan start, haha. Jag är ändå mycket nöjd med hela året, många fina resultat – personbästa i varje lopp jag deltog i och avslutade med löparknä på Lidingöloppet som säsongsavslutning :)

Ambitioner framåt?

Stockholm maraton är målet för 2017, men jag vill också gärna bli bättre på milen :)

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag känner mig ibland klubblös, speciellt vid vissa lokala tävlingar där man måste ha en klubb för att få vara med i tävlingsklass. Förstått att springklubben kan vara en godkänd klubb att tävla för i framtiden. Främst så är det dock för tidningen som jag tycker mycket om! Det är alltid en glädjens dag och dagar när numret kommer, trevlig läsning från pärm till pärm och att gå tillbaka och bläddra i. Eliten och motionären representeras, vilket är väldigt bra tycker jag!

Tack Anna, jag fryser bara jag ser bilden på dig J Tillbringar en del tid i Norrland och gillar det där sköna ljudet under skona när det är riktigt kallt. Men måste medge att det tar emot ibland när man ska ut i minus 20 grader. Imponeras över alla er som fixar det, måste härda och ge ett starkt pannben. Kollade upp din tid på Lidingöloppet, 13 minuter snabbare 2017 låter som ett rimligt mål :) Lycka till!

Vill du också ha en löpartidning som skänker glädje och inspiration och som skriver om både elit och motionärslöpare. Om en vecka stänger vi möjligheten att vara med från #1 2017. http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 Dela på Facebook