Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem träffar vi i Borås, staden som med start i dag står som värd för VSM i friidrott i trevliga Ryahallen. Jag fick tag i en av våra medlemmar som finns i Borås, Anton Wilson.

Anton Wilson

Jag kollade vårt register och sände iväg ett antal mail till Boråsare, fick ett svar. Borås är en tätort i Västergötland och centralort i Borås kommun, Västra Götalands län. Borås är Sveriges 14:e största tätort med 66 273 av kommunens 109 591 invånare. Alla känner förmodligen till att Borås är historiskt känt för textilindustrin och för sin postorderverksamhet, men jag ville fråga någon löpare, vad ska man inte missa när man är på besök?

Men först, vem är Anton Wilson?

Jag är 33 år och tyvärr inte mogen nog för att vara med i helgens tävlingar, men det kommer. Arbetar som stödassistent på Borås stad och är dessutom löpledare på friskis & svettis. Jag har sprungit kontinuerligt i 4-5 år. Är en före detta bollsparkare som insåg att det var roligare med försäsongsträning än själva fotbollsträningen.

Springer de flesta distanser och gillar alla underlag. Mina PB är alla från 2016, 38.07 på milen och 1.26.09 på halvmaran. Ambitionen med löpningen är att känna mig stark, smärtfri och sedan vill jag bli snabbare.

Hur var 2016?

Alla PB var kul men höjdpunkten var ändå Fjällmaran i Sälen.

Och vad får vi inte missa i Borås?

När man är i Borås så är det ett måste att bege sig upp på Rya Åsar som är ett naturreservat med ofantligt många höjdmeter. Det finns en gammal skidbacke samt ett par fina terrängspår som bjuder på utmanande löpning. Man kan kliva på några av dessa spår bara ett stenkast från Ryahallen. Lämna inte Borås utan att ha testat några av dessa riktigt tuffa backar.

Behöver ni löparskor så finns det en affär i stan som heter Fotriktigt som har ett lite större sortiment av löparskor.

Och du är med i Springklubben?

Självklart – Alla som gillar löpning och träning borde vara Springklubben…

Tack Anton, jag har tävlat i Ryahallen några gånger, det är en fantastisk anläggning. Tyvärr hostar jag fortsatt men kommer upp och hejar i kväll. Ser fram emot att du kommer upp bland de stora grabbarna och tävlar nästa år. I väntan på det så tar vi ett backpass i Rya Åsar :) Tack för dina tips.

Kommer du till Borås, jag har med mig lite extra tidningar om du vill testa. Annars gör som Anton säger, bli medlem – på tisdag är det sista dagen om du vill ha alla årets utgåvor. http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 Dela på Facebook