Dagens medlem..

Aktuellt  

Vi kan summera en fantastisk helg men många fina resultat, det som sticker ut värst är Suldan Hassans Junioreuroparekord på 3 000 meter. Dagens medlem är coachen som tränar Suldan och många andra i Göteborg, möt Curt-Roland Ljung, eller Curre som han kallas.

Coach Curre

Curre var en av coacherna i senaste Spring, en eldsjäl med ett stort gäng adepter som han lägger ner stor energi på för att utveckla. Träningar, tävlingar, resor och sedan att finnas till hands via mobilen dygnet om, coachens kall. I artikeln om coacherna berörde vi ämnet träningsfilosofi, jag gillade Curres citat ”det är ju pumpen som ska tränas”. Curre tror mycket på det aeroba och att tänka långsiktigt.

Vem är då Curre Ljung?

Jag är idag en gammal gubbe på 64 år boende på Hisingen i Göteborg. Löpare var jag själv för ett 40-tal år sedan i IF Kville då ”sanningen” var att springa så många mil som möjligt för att bli en bra löpare. Och det funkade ganska bra ty 70-80 talet var väl en bra tid historiskt för medel och speciellt långdistanslöpning. Största ”meriter” är väl kanske att jag deltagit i två världsrekordlopp. I Göteborg 1975 när John Walker slog rekordet på 1 engelsk mile och samma år när Anders Gärderud slog rekordet på 3000m Hinder var jag med i loppen. Men efter 3 år i USA på idrottstipendium krockade jag med bilen hemma i Göteborg och min ”löparkarriär” tog slut. Men fick då istället möjligheten att börja jobba som idrottskonsulent i min egna klubb på den tiden i IF Kville och på min fritid var jag tränare och har varit sedan dess. Var i IF Kville i nästan 20 år och nu nästan lika lång tid i UtbyIK/Ullevi FK.

Det som driver mig idag är att ge mina aktiva invandrarungdomar samma rättighet och möjligheter att bli duktiga löpare som ”vanliga” svenska ungdomar. Det har tyvärr en hel del med pengar och ekonomi att gör. Är helt övertygad om att de killarna som inte blir jätteduktiga löpare ändå i slutändan har fått en fantastisk erfarenhet och möjlighet att komma in i samhället och lyckas senare i livet.

Du är med i Springklubben, berätta?

Jag gick naturligtvis direkt med i Springklubben när det dök upp. Man måste ju stödja detta fantastiska initiativ. Man kan ju inte annat än smittas av den entusiasm, framåtanda och glädje ni på tidningen visar. Och genom att bli prenumerant stödja projektet. Första numret blev minst dubbelt så stort och dubbelt så bra som mina förväntningar var. Jag håller verkligen tummarna för att ni skall lyckas hela vägen…

Tack Curre – Curre sände mig ett spontant mail efter #1 där han tackade för ett suveränt nummer men menade, det blir svårt att producera så många sidor varje gång :) Jag kontrade och vi gjorde 148 sidor i #3 och även nästa nummer blir med 148 sidor, haha…. Curre är inne på ett intressant ämne, löpningen på 70 och 80 talet jämfört med nu. Det blir ett långt reportage om just det i nästa utgåva. Spännande läsning… Nästa nummer kommer nästa vecka och sista dagen att bli medlem är i morgon, sedan är det kört om ni vill ha #1 2017. Här blir du medlem: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Förutom analysen av löpningen så är det 12 sidor nörderi i siffror, årsbästalistorna 2016, det är 24 timmar med Kalle Berglund som gjorde ett kanonlopp i helgen, det är årets vinnare, det är grym artikel om psykisk ohälsa, vi möter en ikon iform av  Göran Högberg, sedan möter Petra professor Dahlén och som vanligt mycket, mycket mer. MISSA INTE ATT BLI MEDLEMMAR….

 Dela på Facebook