Dagens medlem…

Aktuellt  

#1 20017 är tryckt, just nu adresseras utgåvan och snart….. Hoppas ni längtar. En medlem som sparat alla utgåvor och som går tillbaka och planerar träningen efter våra säsongstips är Janette Persson från Tranemo.

Janette Persson, foto Martin Johansson

Janette har en härlig historia, från nästan ingen löpning alls till inbiten och testar det mesta inom löpningen värld, kul.

Vem är Janette Persson?

Jag är en 37-årig trebarnsmamma som efter sista barnet som föddes sommaren -14 ”sadlade om” från ryttare till löpare. Jag kände att tiden inte fanns för hästarna och allt runt omkring dem men behovet av att röra på mig kvarstod och löpning var det som låg närmast. Det var smidigt att sticka ut en sväng när barnen somnat. Jag hade sprungit lite sporadiskt tidigare, oftast samma runda helst så snabbt som möjligt men började i mars 2015 följa ett program ur ”Stora löparboken för kvinnor” (Jessica Almenäs & Lovisa Sandström, 2015). Jag sprang mina första intervaller någonsin och min träning blev mycket mer varierad. Jag gick även en löpskola för nybörjare med ”Fitnesscoachen” Madelene Rybeck och även i en PT small group med löpstyrka. Jag sänkte min tid på milen med nästan 4 minuter och som den tävlingsmänniska jag är sporrade detta mig ordentligt.

Jag tycker om många olika sorters träning och kompletterar gärna med bland annat längdskidor, simning, cykling och hinderbaneträning. Med tre barn varav de två äldsta har många egna aktiviteter krävs det lite logistik för att hinna med sin egen träning också. Min nyckel till att hinna träna är att transportcykla/springa, att träna tillsammans med barnen eller samtidigt som de har sina aktiviteter och att utnyttja luckor där man hinner klämma in ett pass. Då blir jag dessutom en mycket gladare och välmående fru och mamma efteråt :)

Hur var 2016?

Uppstarten för löparåret var när jag och en vän åkte på Löplyx på Strandbaden i Falkenberg där magasinet spring och BG var medarrangör. Helgen levde verkligen upp till sitt namn och vi fick ta del av många roliga pass, spa, bubbel och god mat.

Under våren började jag springa trail med OK Tranan som är en klubb på orten där jag bor och på grund av den härliga stämningen i klubben valde jag att börja tävla för dem trots att jag inte är någon orienterare. Fast eftersom jag älskar utmaningar kunde jag inte låta bli att köpa naturpasset och ta några kontroller på löprundorna i somras.

Jag hade ett bra år där jag deltog i många lopp, främst 10 km. Från att mest sprungit asfalt gick jag över till att springa lite mer trail. Höjdpunkten var att jag deltog i Falktourens 5 deltävlingar som arrangeras av Falkenbergs Allstars och vann den totala sammanställningen.

Jag genomförde mitt första Göteborgsvarv och fick blodad tand så är anmäld även till 2017. Jag och några kompisar deltog även i OCR-loppen Action run i Borås och Toughest i Göteborg, något som jag tycker är oerhört roligt! Där blir det lite mer lek och laganda och inte så mycket fokus på tider och resultat även om hornen växer ut även där.

Ambitioner framåt?

2017 har jag som mål att slipa till min tid på Göteborgsvarvet vilket jag hoppas och tror att jag har goda förutsättningar att göra eftersom jag detta år är seedad och slipper trängas lika mycket som förra året då jag startade i startgrupp 19. Jag ska även genomföra min första triathlon (sprint) i Borås i sommar tillsammans med ett härligt kompisgäng, det ska bli en rolig utmaning. Inför det försöker jag lära mig att crawla, vilket visade sig vara mycket svårare än vad jag kunde tro. Men skam den som ger sig! Ett annat mål jag har är att springa maran innan jag fyller 40, något som var helt otänkbart för bara något år sedan. Sånt är det ju bara galningar som håller på med. Kanske är det en sån jag har blivit?

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag impulshandlade tidningen i affären när den såldes i lösnummer och gillade den skarpt och fortsatte att köpa den. Jag tyckte särskilt om säsongstipsen och har sparat alla nummer för att kunna gå tillbaka och läsa hur man kan lägga upp träningen under året. Jag tyckte också att det var kul att läsa tävlingsrapporter från lite mindre tävlingar där vi vanliga dödliga deltar och inte bara om eliten. När jag läste om Springklubben tvekade jag inte att gå med för att fortsätta få läsa tidningen.

Tack Janette – så otroligt inspirerande att läsa om din korta men intensiva resa från hästryggen till att hoppa på allt man kan göra med löpskor, grymt! Hoppas du tar dig tid att njuta av #1 nästa vecka, mycket läsning väntar. Och vi kanske ses på nytt läger i vår? http://springlfa.se/spring-camp-bastad/. Vi kanske ska lägga in lite OCR där, bra komplement. Misstänker att du minns crosspasset med glädje :)

Vill du vara med i springklubben, nu tar vi nya tag mot #2 som kommer den 20 april, anmäl dig här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

 Dela på Facebook