Dagens medlem..

Aktuellt  

Dagens medlem är Elisabet Pärsdotter Westman från Ingarö. Elisabet har förmånen att arbeta med träning och är dessutom duktig på swimrun.

Den bilden.. barfota i sanden. Någon som längtar?

Min kontakt med Elisabet var genom hennes intresse att vara med på Springcamp i april, som vanligt så de som kontaktar mig får oftast frågan – Dagens medlem? :) Så hör av dig och varför inte boka in Springcamp du också: http://springlfa.se/spring-camp-bastad/

Vem är Elisabet Pärsdotter Westman?

Jag är 45 år, gift, tre flickor, 13,11, 8 år. Jag alltid tyckt väldigt mycket om att springa, älskar friheten med att springa och att du kan göra det var som helst och när som helst. Har aldrig slutat springa sedan jag en gång lärde mig. Från början var löpningen mer en sidosyssla, en avkoppling från annat idrottande, skola men också som komplementsträning till de bollsporter jag höll på med i min ungdom. Nu är löpning är min basträning, något jag gör året om och helst i skogen och i terrängen, lyssnar på tystandet eller fågelkvittret.

Jag tränar väldigt varierat och olika beroende på årstid. Jag har alltid varit aktiv och det är en extremt viktig pusselbit i mitt liv, jag mår bra av att träna och det är min yttersta drivkraft. Träning balanserar upp familjeliv och arbete. Jag har förmånen att arbeta med hälsa och träning – motiverar, inspirerar och utmanar vuxna och barn till ett aktivt och hälsosamt liv.

Så här ser min träningsvecka ut: Löpning tre pass i veckan – ett distanspass, ett intervallpass och ett pass i bra fart (ev intervall), 2 pass simning, ett till två pass skidor, 2 pass styrka med egna kroppen.

2013 gjorde jag min första Swimruntävling – Ångaloppet och blev fast för Swimrun. Perfekt kombination med terränglöpning och simning i öppet vatten, en utmaning och upplevelse och något du gör i lag, tillsammans. Det gör det extra fascinerande.

Hur var 2016?

Det var ett härligt år med fokus på Swimrun.  Huvudmålet för säsongen var att stå på startlinjen till World Championship, Ö till Ö den 5 september – Springa och simma 75 km från Sandhamn till Utö, 65 km löpning och 10 km simning över 26 öar. Swimrunåret inleddes med seger i damklassen på Utö Ö till Ö den 28 maj. Genomförde även Höga Kusten Swimrun och Ångaloppet för fjärde gången tillsammans med min man. Även våra barn har lockats med och vi ställde upp i klassen familj.

Hur gick det med Ö till Ö. Jag grejade både startplats och kom i mål. Det häftigaste jag gjort hittills.

Vad är ambitionerna i år?

Även 2017 blir ett Swimrunår – vill ta mig till Ö till Ö-finalen igen. Men den största utmaningen och som jag ser fram mot mest är Rockman i Norge. Predikstolen, Lysefjorden och väldigt många höjdmeter. På sikt vill jag springa i alperna och fjällen, gärna Italien.

Du har gått med i Springklubben, berätta?

Jag tilltalas av enkelheten. Kunnandet bakom. Glädjen till löpningen som genomsyras i magasinet. Glädjen är också drivkraften bakom. Det känns äkta. Alla kan springa-perspektivet även fast vi har olika förutsättningar. De är inspirerande att läsa om våra allra bästa löparstjärnor samtidigt som en artikel om en ”vanlig” löpare kan ge lika mycket. Magasinet är i ett behändigt format, ligger i väskan och läses när det ges tillfälle. Blir glad när den kommer

Stort tack Elisabet vi som inte testat Ö till Ö, men som åkt båten i de krokarna undrar nog, hur är det möjligt? Mycket inspirerande… Jag var upp i Ö-vik i samband swimrun tävlingen där, att fullfölja under de förutsättningarna, helt galet. Lycka till i år och det ska bli kul att ses i Båstad.

Vill du också bli glad var åttonde vecka J När magasinet dimper ner i brevlådan – nästa utgåva kommer den 20 april, anmäl dig här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001. Ni som redan är medlemmar, posten har den nu, snart är den i din brevlåda…

 Dela på Facebook