Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem Springer idag sin 999:e dag i rad, i morgon firar hon med ett eget litet event, varför inte komma förbi och heja på Elin Ragnarsson.

Elin tävlar alltid med en tiara och hennes maskot Olaf

Kl.24:01 i natt på Sollentunavallen, då startar Elin sitt event, 250 varv, dvs 100km. Hon räknar med att hålla på i närmare 18 timmar. Hade varit kul om du passerade, sprang några varv med henne, tog en bild och la upp på instagram eller mailade oss på spring.

Vem är Elin Ragnarsson och varför 100km?

Jag är en glad, positiv person som älskar färgen rosa! Försöker matcha så mycket som möjligt i rosa, inklusive håret. Jag springer en runstreak vilket innebär att jag springer minst 20 min varje dag. För att det ska räknas ska man minst springa en engelsk mile (1,6 km) inom varje dygn inom den tidzonen man befinner sig i så reser man långt får man se till att räkna så man inte missar det.

Förra året sprang jag alla distanser mellan 2-90 km. Snittdistansen skulle nog hamna på ungefär 3 km/ dag, har märkt att trots att jag inte springer mycket långpass så blir jag ändå starkare och snabbare på längre distanser något jag inte alls var beredd på. Jag började med 30 dagar för att få in lite rutin efter krångel med kroppen men fortsatte först till 100 dagar då jag inte kunde sluta, sen sade jag 365 dagar men insåg vid 200 dagar att jag inte skulle kunna sluta då. Trodde faktiskt jag inte skulle klara mig så här långt men det har jag gjort, inte alls varit dunderförkyld eller allvarligt skadad så det har räckt att ta det lugnt ett par dagar.

Något som driver mig är att testa gränserna, se hur lågt jag kan komma och än så länge har jag inte hittat mitt stop. Jag sätter hellre lite höga mål så det blir en utmaning, som nu när jag firar dag 1000 på min runstreak den 24/2 så var det roligare att springa 100 km än 10 km då det blir mer utmaning och äventyr av det. Sen brukar jag tänka att testar man inte hur mycket man klarar så får man aldrig veta hur det skulle kunna gå.

Att jag valde att ha ett event på Sollentunavallen var att fler skulle kunna springa med mig så vi firar tillsammans, för det är vad löpning handlar om för mig att ha kul tillsammans oavsett hur långt eller fort man springer!

Hur var 2016?

Det var ett bra år inom löpningen, men har jobbat med en hel del stress som inte förstört så mycket men gjort att jag inte kunnat springa så mycket långpass som jag tänkt, inte under 2015 heller. Det var då jag började märka de bättre resultaten på längre loppen som maraton och ultra trots brist på långpass. Tex så sprang jag Stockholm marathon 2015 då slog jag PB med 21 min trots att ljag bara sprungit korta distanser i flera månader. Sedan genomförde jag Ultravasan 90 km, blev en kamp mot reptiderna på slutet men i mål kom jag! Jag är inte snabb, men envis och uthållig det vinner man mycket på!

Ambitioner framåt?

Ett av mina stora mål framåt är att klara 100 miles (161 km), får se om det blir av i år annars sparar jag det till nästa år och tänker självklart fortsätta runstreaken så länge jag älskar att springa varje dag. Det lär ta ett tag då jag bara blir mer förälskad i att springa varje dag!  Sen blir det säkerligen några halvmaror, någon mara och någon ultra också.

Springklubben?

Jag har läst något tidigare springnummer och har gillat att det är mycket fokus på just löpningen och inte annat. Läste första numret, såg att det fortfarande var samma stuk på tidningen och blev medlem. Har funderat på det ett tag så nu tog jag tag i det!

Tack Elin, håller verkligen tummarna för dig i natt och i morgon, härlig utmaning. Vi håller utkik på ditt instagramkonto: elinr89. Lycka till!

Är du också en av de som funderar på att bli medlem, klicka in här – enkelt och ger mycket tillbaka: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

 Dela på Facebook