Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem hittar vi i Sundets pärla, Helsingborg. Läs om Claes Sollycke och hans historia genom olika skador innan han hittade löpningen.

En suddig bild i farten, det är Claes som rusar fram..

En del namn fastnar, Sollycke – vilket underbart efternamn, har sett det på instagram en del gånger och tänkt, vi måste ju få veta vem han är.

Vem är Claes Sollycke?

I första hand är jag en tvåbarnspappa och make i en aktiv familj. Det har aldrig varit en självklarhet för mig att kunna löpträna. Redan i unga år hade jag stora problem med mina knän. För ca 9 år sedan hade jag sådana smärtor att jag sökte hjälp. Det blev operation av menisken. Tyvärr blev det en inflammation efter operationen och rehabiliteringen blev lång och trist. Mina barn var vid den tiden fortfarande små och det var ständigt förkylningar och andra typiska småbarnssjukdomar. Gick även runt med ständig huvudvärk. Efter många undersökningar framkom läkaren att det berodde på spänningvärk. Det var då jag började träna yoga. Jag blev helt sålt på det. Efterhand som huvudvärken försvann började jag fuska med yogaträningen. Som småbarnsförälder har man inte så mycket tid över till att ta sig till och från gym. Då vi bor nära skog och hav bestämde jag mig för att jag skulle försöka jogga lite. Med alla förkylningar så hade jag numera även dragit på mig astma. Men skam den som ger sig. Med stora knäskydd om knäna och fuktmunstycke i munnen gav jag mig ut i skogen liknande Darth Vader. 1,5 km blev strax 3 km osv. Mitt första lopp var Springtime 10 km 2015. Mitt första maraton blev Helsingborgs Maraton 2015. Året därefter sprang jag i Köpenhamn. Vilken känsla! Det är just den känslan som driver mig. Men även känslan att efter en stressig dag på jobbet kunna ge sig ut och rensa skallen. Springskorna åker alltid med. Även på semestrar.

Min träning försöker jag variera med långlöp, intervallträning och backe. Det blir det som passar för stunden mellan/under barnens träningar. Tiden före Köpenhamns Maraton fick jag plötsligt hälsporre, därefter stukade jag foten rejält under ett backpass. Det blev vila i flera veckor och sedan lång rehabilitering. Det som tog mig till Köpenhamn var ren vilja. Det var en stor seger för mig att springa i mål.

Ambitioner framåt?

Mina ambitioner framåt är att fortsätta springa. Förhoppningsvis blir det några lopp under året. Något jag verkligen har bestämt mig för är att börja med mer styrketräning av ben, bål och höfter. Det är där mina svagheter sitter. Jag blir ju inte yngre direkt så detta kommer nog att kunna stärka mig. Konditionen och viljan har jag!

Springklubben, varför?

Jag hämtar mycket information, inspiration och kunskap från Springklubben.

Tack Claes, lycka till i år, 15 minuter styrka om dagen kan göra underverk. Egendomligt att de flesta av oss har svårt för att hitta de minuterna… Vill du också ha information, inspiration och kunskap, bli en del av gänget: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

 Dela på Facebook