Dagens medlem…

Aktuellt  

Idag presenterar vi vår 200:e medlem, kul och mycket inspirerande att ta del av alla olika medlemmars historier, flera tusen återstår – hör av dig. Dagens medlem hittar vi i Sollentuna och är Nicholas Roman.

En härlig sportbild där Nicholas och Sophia lämnar vattnet för att ge sig på löpning under Koster Swimrun 2016. Foto: Nadja Odenhage

Nicholas har jag fått kontakt med på grund av Urban Miles som vi skrev om i senaste Spring. Ett i mina ögon supertrevligt koncept som jag hoppas vi tillsammans i Springklubben kan sprida runt i landet. I år kommer det gå i Stockholm och Helsingborg den 19 maj, nästa år hoppas jag att det är minst 5 orter till, kolla in hemsidan – visst hade det varit kul att ha på din ort också? www.urbanmile.se

Vem är då Nicholas Roman?

Jag är 41 år, Brittisk medborgare men mest svensk ändå tror jag. Bott lite här och var, USA, Dublin, Chamonix, Sverige mm. Har varit en entreprenör innerst inne hela mitt liv, men det är först på senare år som det blommat ut rejält. Och den röda tråden i allt jag gör är att inspirera och motivera andra till att röra på sig. Jag anordnar flera lopp för välgörenhet, är lagledare för 42 galna 12-13 åringar i Sollentuna FK men framförallt driver jag hälso- och team-building utmaningen Challengize som jag och två kompisar utvecklat. www.challengize.com

För mig har löpning alltid förknippat med fys under alla år jag spelade fotboll. Och löpband med rehab. Det var först när jag bodde i Dublin som jag verkligen fann kärleken till löpning, och började njuta av det. Jag springer uteslutande utomhus året runt och då är dygnet runt öppet. Mao kan man spinga när man själv känner för det. Jag använder ofta löpning som ett perfekt sätt att lösa knepiga problem. Jag tar helt sonika med problemet ut och slutar inte springa tills jag löst det, eller i alla fall har en idé hur det skall lösas. Man är som mest kreativ när man är fysiskt aktiv. Ett hett tips!

Jag är ganska praktisk i min träning och inte så planerande. Anmäler mig sällan till lopp långt i förväg utan tar det hellre som det kommer. Ska jag från a till b och det funkar så springer jag för att hitta träning på annars ganska ”död” tid. Kan jag jogga med min son till fotbollsträningen gör jag hellre det än att ta bilen. Men ibland är det bara ut och kötta som gäller och då helst i skogen, utanför stigarna.

Det som driver mig hela tiden är att hitta nya utmaningar, upplevelser och testa mina gränser rent fysiskt. Tiden är inte så viktig för mig, men upplevelsen desto mer.

Hur var 2016?

2016 var ett otroligt roligt år. Det var året då jag helt övergav de traditionella loppen och satsade mer på swimrun. Körde bara ett fåtal lopp där Koster Swimrun var årets höjdare, men tränade framförallt väldigt mycket själv ute i Stockholms skärgård eller med en kompis i Sollentuna där jag bor. Ut i naturen, spring och simma dig fram mellan öar, njut och ha kul. Sen ställde jag och min dotter upp i Ångaloppet ihop som lag Farsan och Fisken och sedan dess är även hon som simmare hooked. I år kör vi de lopp vi kan ihop och har redan börjat löpträna tillsammans.

Ambitioner framåt?

Att vara skadefri och kunna köra riktigt långa och annorlunda pass. Jag och en kompis skissar lite på att swimrun träna på natten någon gång med pannlampa i våra safe swimmer bojar, för att sedan springa genom skog och mark till nästa sjö osv. Mest för att vi vill testa det och se hur det går.

Du driver olika event, berätta mer…

Dels ett välgörenhetsevent som jag grundat som heter Spring för Livet där ca 600 killar och tjejer från min klubb Sollentuna Fotboll springer in pengar till sitt lag men även till välgörenhet. I år siktar vi på över 200 000kr till Friends och det börjar bli riktigt stort.

Men jag och mina Challengize partners har också grundat det högst annorlunda moderna flashmobloppet Urban Mile som även Spring är med och arrangerar i år. Vi beskriver det så här. Ingen bana. Ingen tidtagning. Allt är upp till dig! www.urbanmile.se

Och när jag har semester på sommaren passar jag och min familj på att anordna sommarens vackraste och trevligaste lopp RUNmarö. En 1.5km för barn, 5.7km samt 21km Halvmaraton för de lite större. Fantastiskt trevligt lopp på en av Stockholm skärgårds större öar.  Det lilla loppet på den stora ön. www.runmaroloppen.se

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag ville faktiskt få lite tips och idéer kring hur man kan förbättra sin löpning. Dels är jag lite för långsam tycker jag, sen är jag helt självlärd så lite tekniktips skadar nog inte. Magasinet är galet inspirerande.

Tack Nicholas, kul att ha med dig i klubben och riktigt kul med Urban Mile, jag hoppas verkligen att många hänger på redan i år. Perfekt fredagsnöje och kul träning med en kompis.

Vill du också ha ett inspirerande magasin? Bli medlem här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

 Dela på Facebook