Dagens medlem..

Aktuellt  

Idag presenterar vi en dedikerad löpare och löpcoach från Falköping. Läs och inspireras av Anna Bengtsson, coachanna.

Anna Bengtsson i Falköping, kan det vara i Mösseberg?

En del orter har vi inte riktigt nått ut till, Falköping är en sådan – hittar bara två medlemmar där. Brukar roa mig att titta på just det, googlade på Falköping och löpning, coach Anna verkar vara det dominerande, men det finns både en friidrottsklubb och en löpar/triathlonklubb, dessutom ett lopp och ett trevligt område att springa i Mösseberg. Vi får se till att sprida Springklubben i Falköping, eller hur Anna?

Vem är Anna Bengtsson?

Jag är född 1973 och bor i Falköping. Är fru till Robert och mamman till tre tjejer: 17,15 och 7 år.

Jag har alltid älskat löpträning och träning i störst allmänhet. Sedan 16 års ålder har jag tränat gruppträning på olika träningsanläggningar med löpning som komplement. Jag blev instruktör vid 18, är så fortfarande och håller i klasser i allt från yoga, step, spinning, styrkepass mm- en allkonstnär inom träning. 2004 startade jag och en väninna en egen anläggning och samma år sprang jag mitt första maraton i Stockholm. Vi hade knappt tid att träna inför detta lopp, men tack vare att vi båda föredrog ”aktiva möten” fick vi ihop några mil i benen ändå. Run & talk- is da shit.

Det blev mycket fokus på ”inomhus” träning på anläggningen och jag fick lägga löpningen åt sidan för att inte bränna ut mig. 2006 flyttade jag och min familj till Genève. Där blev det mycket mera fokus på löpning- en fantastisk natur med oerhört vackra löp- och cykelvägar. Sedan sommaren 2010 är vi tillbaka i Sverige och Falköping. Jag har genomfört en del löplopp sedan dess bl a Sthlm halvmaraton, NY maraton samt GBG varvet mm. Det som driver mig mest är känslan inför, under och efter träning. Tidigare tänkte jag mer ”kvantitet” några extra pass hit och dit kändes bara bra, det var dock svårt att få ut maximalt på varje pass. När jag våren

2014 drabbades av kraftig järnbrist fick jag mig en extra tankeställare: ”Less is more”. Jag kom till läkaren med i stort ”noll” järn kroppen och i detta tillstånd tog jag mig igenom både Sthlm halvmaraton samt NY maraton. Lägg därtill alla övriga pass mm. Min läkare förstod inte hur jag kunde stå på benen överhuvud taget! Efter diverse undersökningar och med järntillskott mår jag idag toppen. Jag försöker leva ett aktivt sunt liv och lyssnar på min kropp. Mitt mantra är: ”jag ger mig aldrig”.

Jag planerar alltid min träning i stort, periodiserar. Jag planerar veckovis och lägger sällan till extra pass. Jag känner direkt om jag går in och instruerar extra klasser, då måste jag avstå något annat träningspass. Min ”prime-time” är väldigt tidiga morgnar, runt klockan 06.00. Jag älskar att träna på morgonen, då blir den garanterat av. Sedan hösten 2015 driver jag mitt eget företag ”Coachanna” och jobbar framförallt med löpträning i grupp riktade till män och kvinnor, ungdomar och vuxna! Vi tränar distanspass, intervaller i olika former, styrka och rörlighet för löpare- jag vill skapa ”hållbara och skadefria” löpare.

Hur var 2016?

2016 sprang jag många mil med mitt Team och hade en bristning i låret, första ”skadan” på alla år. Fick vila lite extra och var snabbt tillbaka igen. Jag varierar min träning med styrka, rörlighet och kör alltid ett längre pass på lördagar. Jag sprang Lidingöloppet för första gången. Konditionen har jag för tränad är jag men jag har ”löparmage” och har svårt att tillföra energi under ett lopp. Jag håller på att ”träna mig” på att hitta en gelé som jag kan använda mig av på maran. Mitt största löparminne från förra året var Icebugexperience; en 3 dagars tävling i vackra Bohuslän. Jag är anmäld till årets tävling igen- kan rekommenderas.

Ambitioner framåt?

Mina ambitioner framåt är att kunna träna på och vara ”hel och frisk” även framöver. Jag är anmäld till Gbg varvet, Sthlm maraton samt Icebugexperience 2017. I år vill jag springa mina lopp i bra tempo och med bra energi i kroppen- hoppas och tror jag är på rätt väg.

Springklubben, varför?

Jag gick med i Springklubben efter ett Salming event i Göteborg med bl.a BG som ledare/instruktör. Jag är med i springklubben för att få inspiration till min egen löpträning. Jag älskar att läsa om andra personers framgångar, om olika tips och råd. Jag bläddrar gärna och läser olika reportage- inte alltid från pärm till pärm utan det jag känner för att läsa om för stunden! Jag går ofta in på hemsidan och läser om olika löplopp mm.

Tack Anna, kul att ha med dig i klubben – blir nyfiken på Falköping och löpningen, jag får komma upp och vara gästtränare – finns ju mycket att göra. Härligt att du får igång ortens löpning, det behövs en coachanna på varje ort… Lycka till med året, loppen och alla annat, tänkte på dig och Urban Mile som vi skrev om hör om dagen. Det kan vi köra i Falköping nästa år.

Vill du också ha ett inspirerande magasin? Bli medlem här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

 Dela på Facebook