Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem är orienterare med VM medaljer och VM drömmar. Han har också blivit en förebild inom traillöpningen, idag möter vi David Andersson från Falun och Mellbystrand.

David längs havet i Mellbystrand en februaridag

David brinner verkligen för traillöpning, kanske den del av löpningen som ökar mest i Sverige just nu. Antal lopp har exploderat, träningsgrupperna blir fler och många som söker information i området söker sig till Davids hemsida.

Vem är David Andersson?

Jag är från Dalarna men just nu bor jag i Halland. Jobbar med snarlikt område som Spring, fokuserar dock på trail och att sprida och utveckla svensk traillöpning genom webbsidan trailrunningsweden.se. Tidigare har jag startat upp och drivit fjällmaratonloppet i Sälenfjällen. Älskar att springa i skogen och gärna med karta på nya ställen. Har en bakgrund som landslagsorienterare med EM-och VM-medaljer i stafett. En normal vecka tränar jag numera 9-11 pass, vintertid väldigt varierat med mycket alternativa träningsformer. Helst på längdskidor vid sidan om löpningen. Gillar bäst korta och intensiva pass i intervallform.

Hur var 2016 och vad är ambitionerna framåt?

Mitt 2016 var löpmässigt varierat på grund av en fraktur i foten, men det skapade också ny motivation för mig. Mina ambitioner för 2017 är att vara med och utmana om en plats till VM medeldistans i orientering i Estland, samt hålla mig hel, frisk och kunna träna kontinuerligt. Jobbmässigt vill jag fortsätta utveckla Trailrunning Sweden med ett större utbud av spännande trailresor i Europa. Jag har också andra nya roliga events i tankarna.

Springklubben, varför?

Jag har nyligen gått med i Springklubben för att hänga med i vad som händer inom svensk löpning. Mitt första nummer var det fullmatade julnumret, som bjöd på många intressanta reportage – jag är imponerad av arbetet bakom tidningen.

Tack David och lycka till mot VM och med traillöpningen.

Vill du också ha ett magasin som är fullmatat med intressanta reportage om löpning? Alltid en stort block om trail och ultra. Om 12 dagar stänger vi intaget för nästa utgåva som bl.a har en stort reportage om löpning i Åre i sommar. Teckna dig nu så missar du inget. lhttp://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

 Dela på Facebook