Dagens medlem…

Aktuellt  

Idag träffar vi Sabina Löf som bor i Bromma och numera springer runt i en snygg t-shirt med Spring på.

Sabina i mål efter Premiärmilen för några veckor sedan

Vem är Sabina Löf?

Jag fyller 55år till hösten. Spelade fotboll när jag var yngre men fick sluta pga problem med värkande benhinnor och rygg. Tränat på gym till och från men började jogga och ställde upp i lopp förra året efter lyckad operation av mina underben, kompartmentsyndrom. Härligt att kunna jogga utan att det känns som att musklerna ska implodera. En annan anledning att jag började löpa var att jag tänkte på min hälsa och förstår hur bra detta är för en frisk ålderdom.

Tyvärr har jag dock råkat ut för skador som hälsporre och löparknä under min nybörjarstart. Rehabtränar för tillfället men kan inte låta bli jogga några lopp ändå. Älskar dessutom att gå på spinningpass som jag gör 1-3ggr/vecka.

Kämpar med kroniskt trötthetssyndrom. Något som påverkar mig i olika grader men som jag inte vill ska låsa mig till att inte röra på mig. Tyvärr får jag ofta höra att jag inte ser sjuk ut när jag nämner denna sjukdom. Jag har inga ambitioner att göra bra tider utan räcker med att ta mig runt utan att bli utsatt för ”repet”. Glad för upplevelsen och goodiebagen, om sådan finns, snygg ovanlig medalj är inte helt fel heller. Sprang nyligen Premiärmilen, loppet var kul. Perfekt väder med lite strilande regn. Hade värk i knä och höft under loppet men inget som gjorde att jag behövde bryta. Mitt pannben är tjockt. Inte för att jag tänker på tider i första hand men trevligt se att/om det går framåt, att det flyter på. Det blev tre minuter snabbare än 2016. Gjorde en löpanalys förra året och försöker tänka på att ta korta steg, inte luta mig framåt för mycket och ha rätt armföring.

På insta är jag qriousbina som betyder nyfiken sabina. Vill prova på olika saker och vid löpning olika lopp som ger olika upplevelser. Ställde upp i sthlm halvmaraton förra året för första gången (nästan otränad). Väldigt nervöst eftersom jag inte ville bryta, men jag klarade av det på en ganska dålig tid 2:45, men i mål kom jag.

Vad är planerna för i år?

Har några inbokade lopp, Stockholm challenge, womens health halfmarathon, icebug experience i Ramsvik, såg att vi medlemmar har bra rabatt på ecotrail så tar det också plus Lidingöloppet. Inte så förtjust i att nöta asfalt. Skogen lockar mer. Kommer så småningom välja traillopp och då gärna lite längre sträckor om jag lyckas bli skade/värkfri. Mitt mål är att kunna ställa upp i ett maraton traillopp eller längre, som tex ultravasan. En dröm än så länge.

Springklubben då?

Blev medlem i springklubben då jag vill stödja en helt svensk träningstidning. Finns för många tidningar som är alltför amerikaniserade, kopierade rakt av och som har artiklar om att bli smal=hälsosam, inte intressant för mig. SPRING tidningen är läsvärd och lokal och visar upp personer som jag kan identifiera mig med som motionär. Springer nu även runt i Springklubbens t-shirt och buff.

Tack Sabina, kul att läsa att du hittat löpningen, lycka till framåt. I utgåvan som kommer nästa vecka finns det en grym artikel om alla härliga fördelar med att springa, hoppas vi blir fler.

Vill du läsa om svensk löpning och löpare på alla olika nivåer, teckna dig nu: lhttp://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

Kläderna hittar du här, just nu 33% rabatt: http://teamservice.original.se/?username=spring

 

 Dela på Facebook