Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem är en Springambassadör i vackra Åhus, Mikael Löfstedt. Har ni inte varit i Åhus så kan det rekommenderas, fantastisk strand och en underbar skog att springa i..

Mikael i snyggaste linnet :)

Mikael arbetar med träning och har varit medlem sedan vi drog i gång, en positivt och engagerad medlem som hör av sig med tips och trix. Mikael har länge letat efter ett bra tävlingslinne och blev glad när Springs kollektion dök, upp – visst är det snyggt..

Vem är Mikael Löfstedt?

Jag är född 1973, bor i Åhus med familjen och jobbar som medlemsrådgivare och bodypumpinstruktör på ett gym. Jag började springa lite stadslopp för ca 5 år sen och blev sen inspirerad till att testa ett Göteborgsvarvet. Med den grundträningen jag hade i kroppen som tidigare innebandyspelare så fixade jag loppet under 2 timmar. Sen blev det fler och fler lopp och 2015 klarade jag ett av mina drömmål; sub 40 på milen. Under 2016 anmälde jag mig till mitt första maraton och då ändrades hela träningsupplägget, från ”kort och snabbt” till ”låååååångt och låååångsamt”. Helt utanför min bekvämlighetszon men det gick vägen. Klarade Helsingborg marathon på 3:27 och var jättelycklig. Jag springer nästan alltid på landsväg eller löpband, är inte riktigt bekväm med trail och skog än. Men 2017 sprang jag mitt första traillopp; Åhus Trailrun och jag kan säga att det blir fler sådana lopp i framtiden.

Jag brukar träna löpning 1 – 2 gånger i veckan och kompletterar med 2 pass bodypump (när tiden finns) och även lite Milon på lunchen eller efter jobb. Milon är en styrke och konditionscirkel som jobbar med koncentrisk och excentrisk träning Jag älskar att träna och tävla i grupp och är väl som andra skulle säga ”en lagspelare”. Från alla tidigare turneringar så har jag kommit på att det är tävlingsmomentet som motiverar mig. Att få klä på sig lagdressen och sen göra sitt bästa, är nog där jag trivs bäst. Därför gick jag med i Springklubben och köpte även linnet. Helt underbar känsla att få trä den på sig, direkt kände jag energin och stoltheten växa. Den satt bekvämt och skönt på kroppen och var precis så bra som jag hoppades att den skulle vara.

Vad är ambitionen i år?

2017 hoppas jag klara av att hålla milen under 40, springa mitt andra marathon och även slå sub90 på halvmaran. Resa har börjat, jag är redo.

Springklubben då? Är det mer än kläderna som lockar?

Springklubben och hela löparfamiljen på Instagram är något jag saknat när jag lade klubban på hyllan och tack vare alla dessa sanna löparinspirationer så gillar jag att springa. Oavsett nivå så peppar alla varandra och löparfamiljen växer i takt med löparglädjen. Jag läser givetvis dagens medlem och blir så grymt imponerad av alla dessa resor och berättelser. Jag gillar också att det är ett magasin på lite mer ”normal” nivå med lopp och annonser som passar alla, blir alltid glad när den kommer – älskar den, snygg och perfekt format.

Tack Mikael, imponerande resultat med ganska lite löpning. Det visar att det går att göra annat än att springa och ändå kunna leverera bra resultat… Fortsätta inspirerar oss andra med dina tips och trix i de sociala medierna och naturligtvis att göra Åhus till ett starkt Springnäste. Ni är 6st, jag tror du känner alla – men visst kan ni bli dubbelt så många ;) Tror det bor ca 9 000 pers i Åhus, några kvar :)

Vill du också läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, etc – och dessutom ingå i ett skönt sammanhang. Teckna dig nu: lhttp://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001.

 Dela på Facebook