Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem hittar vi i Umeå, det är Ingmari Bergquist som tävlar för IFK Umeå.

Ingmari efter målgång på Varvet

Ingmari har en kul grej på sitt CV, hon är lite grann av en initiativtagare till SÄPO-joggen som sprungits kl.16:40 den 19 juni varje år sedan den 2011. Loppet är ett sätt att hedra säkerhetsvakterna som sprang längs kortegevägen när Viktoria och Daniel gifte sig. Ingmari har lovat oss lite bilder och ett kort reportage från loppet i sommar. Men först..

Vem är Ingmari Bergquist?

Jag bor i Umeå, där jag springer med IFK Umeås enormt trevliga löpargrupp. Jag är en långsammare löpare än vad jag själv skulle önska. Har sprungit milen under 50 minuter några gånger och det har varit ett stort mål. Nu väntar jag på stora förbättringar på halvmaran … men de låter vänta på sig. Jag drivs av att sätta upp mål och försöka nå dem, men jag peppas så klart också av fina långpass i trevligt sällskap. Och jag gillar att tävla – både stora och små lopp.

I övrigt har jag två supertrevliga barn och jag tycker väldigt mycket om fotbollslåtar.

Jag tränar allsidigt – löpning och skidåkning och så hänger jag en del på IKSU, i gymmet och på olika pass. Ibland funderar jag på vad som skulle hända om jag sprang lite mer? Skulle jag bli snabbare då eller bara hur skadad som helst? Det är en balansgång tycker jag.

Hur var 2016?

Det var ett bra år. Inga skador, inga sensationella tidskapningar, men en väldigt rolig halvmara på Franska Rivieran och en del andra fina lopp också.

Vad är planerna för året?

Mina ambitioner för framtiden är att göra bättre tider på halvmaran och på våra roliga inomhuslopp på 3000 meter. Och den 19 juni ska jag förstås springa Säpojoggen, från Storkyrkan, längs kortegevägen och ut på Djurgården.

Du har gått med i springklubben, varför?

Jag gick med i Springklubben för att jag tyckte det var ett projekt väl värt att stödja, och det är kul att läsa magasinet också – mycket spännande läsning och ett behagligt format.

 

Tack Ingmari, stort lycka till med jakten på bättre tider och vi ser alla fram mot ett reportage från SÄPO-joggen i juni.

Vill du också läsa om svensk löpning, profiler, träning, klubbar, forskning, hälsa, tävlingar, etc och samtidigt stödja svensk löpning och löpare – teckna dig här 

 Dela på Facebook