Dagens medlem…

Aktuellt  

Idag träffar vi ännu en Springadept, Anna Pettersson från IF Start i Örebro

Anna på väg mot mål på Lidingöloppet

Anna på väg mot mål på Lidingöloppet

Anna kontaktade Spring i början av december 2015, otroligt tydligt mail – här är jag, detta är mina tider och min nivå, jag vill förbättra min på alla distanser. Kan du hjälpa mig? Tydligt, det gillar vi :) Året har fungerat bra, Anna svarade snabbt på träningen, några skadeproblem men Anna är grym på att köra alternativt och har satt PB på de flesta distanserna, placerat sig bra på många lopp, med ett SM silver på terräng SM som det bästa. Här har ni Annas historia.

Vem är Anna Pettersson

Jag är 45 år och tävlar för Örebroklubben IF Start. Har två barn och arbetar som utredare vid kommunledningskontoret i Örebro. Jag började springa när jag var drygt 30 år. Vid den tiden hade jag inga målsättningar, tog aldrig tid på mina löppass och ville mest ha en skön stund för mig själv. Dessutom var jag en typisk säsongsjoggare, dvs. att jag sprang under de ljusa och fina månaderna när vädret var bra. Det var först när jag gick med IF Start som löpningen blev kompromisslös för mig. Jag började träna varierat och kontinuerligt och bry mig om tider. Numera tränar 5-6 gånger i veckan, varav ett pass alltid är alternativ konditionsträning. Jag tycker mycket om att delta i tävlingar. I Närke finns det fantastiska möjligheter att springa lopp i och med den långloppscup som arrangeras med omkring 25 tävlingar per år på distanser från 4 km till marathon.

Vad säger du om 2016?

Under året har jag förbättrat mina tider på 5 och 10 km samt på halvmaran. Särskilt nöjd är jag med min tid på 5 km, 19.53 min. Att jag för första gången lyckades att ta mig under 20 minuter kändes mycket stort. Och mycket oväntat. Silvermedaljen från SM-milen (K45) är också ett fint minne för mig. Ett annat viktigt lopp under året var Lidingöloppet. Jag gick i mål på 2.29. Visserligen förbättrade jag min tid med några minuter, men själva loppet blev en riktig plåga. Mot bättre vetande startade jag med en skadad häl, vilket innebar att jag hade rejält ont under exakt hela loppet. Och det har jag verkligen fått sota för efteråt – inte ett enda löpsteg på en hel månad. Det här blev en viktig lärdom för mig att alltid ta hand om en skada direkt och inte springa med smärta. Och just den här erfarenheten gjorde att jag blev extra lycklig över mitt resultat på terräng-SM för en vecka sedan när jag kom i mål på silverplatsen i min åldersklass. Att jag och mina kära klubbkompisar dessutom lyckades springa hem lagsilvret den här dagen var en extra härlig bonus.

Resten av 2016 då?

Jag har några lokala lopp kvar att springa i långloppscupen, men egentligen är säsongen slut för mig. Det är dags att summera året, fundera över målsättningar 2017 och sätta igång med vinterträningen. Trots att jag har lyckats persa på samtliga distanser i år är jag inte färdig. Målsättningen är att kunna putsa mina tider ytterligare under nästa år. (red anm – sub 40 ligger högt på önskelistan, eller hur?)

Du har gått med i Springklubben, varför?

Jag tycker att det är ett bra sätt att hålla sig uppdaterad på vad som händer. Den gedigna rapporteringen från nationella tävlingar i sociala medier är helt suverän. Dessutom tilltalas jag särskilt av Springklubbens utgångspunkt att framhålla både elitlöpare och motionärer.

Tack Anna, både för din story och för året. Imponerad över din målmedvetenhet och ditt förmåga att prestera på både tuffa pass och tävlingar. Du är långt ifrån klar!

Vill du också ha ett magasin för både elit och motionär? Gå med i Springklubben: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Vill du ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här:

http://springlfa.se/presentkort/

Flow, då är det lätt att springa med ett leende

Flow, då är det lätt att springa med ett leende

 Dela på Facebook