Dagens medlem…

Aktuellt  

I helgen är det VM i ultratrail, kan passa bra att presentera en medlem som ska springa ett annat VM, nämligen VM/EM i 100km den 27 november. Möt André Rangelind från Karlstad.

Andreas en långlöpare från Karlstad

André en långlöpare från Karlstad

André har haft ett magiskt år med SM Guld, nordiskt rekord och snart väntar alltså VM. Klart vi är nyfikna på denna medlem som dessutom har en vacker dröm…

Vem är André Rangenlind?

Jag är en hårdsatsande ultralöpare som jobbar som förskollärare här hemma i Karlstad. Det som driver mig i min löpning är att få reda på hur bra jag kan bli som löpare och jag gillar att springa riktigt långt. Min träning går ut på att springa mycket, allt som oftast över 20 mil i veckan och allra helst över 25 mil. Blir även en del cykel och styrka. Till 99 % blir min träning lågintensiv, då jag vill springa mycket utan att dra på mig skador. Det innebär ca 12 löppass där jag oftast springer i 4:40-5:00 tempo. Att det är lågintensivt i det tempot beror på att min kapacitet på milen är 31 låga på milen. Mitt PB på 100km är 6.51, dvs ca 41 minuter på milen.

Hur har året varit? 

Det här har varit mitt första hela år som ultralöpare och det har varit ett bra år. Började med ett Nordiskt rekord i 6-timmars löpning, 90 200 meter och sedan blev det ett SM-guld på 100 km. Har även fått en landslagsuttagning till VM i 100 km som går i Spanien den 27 November. Har även utvecklats på de kortare distanserna och vunnit några lokala lopp i Värmland, som Karlstad stadslopp och Tjurruset. Så 2016 har varit mitt bästa år hittills i min löparkarriär, men jag har fortfarande säsongens höjdpunkt kvar med min VM debut.

Ambitioner framåt?

Fortsätta träna på som jag gjort och utvecklas som löpare. Har en långsiktig satsning. Drömmer om att bli världens bäste ultralöpare.

Du har gått med i Springklubben, varför? 

Väldigt intressant att läsa om andra löpare och hur de tränar. Även att ta del av den senaste forskningen om löpning är något som lockar. Motiverande läsning överlag som gör att man får motivation att träna ännu hårdare.

Tack André, jag har förtydligat lite i texten om miltider, etc. Är otroligt imponerad över hur man kan träna så mycket som 20 mil i veckan, springa 10 mil i 4 min tempo och samtidigt göra milen på 31 minuter. En gåta. Ska bli väldigt intressant att följa dig och övriga i landslaget på VM, ni kan läsa om Elov i #2 som nu är ute. Lycka till!

Vill du också inspireras av andra löpare? Gå med i Springklubben: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Vill du ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här:

http://springlfa.se/presentkort/

André som gör VM debut om en månad

André som gör VM debut om en månad

 Dela på Facebook