Dagens medlem…

Aktuellt  

I går fick vi förmånen att läsa om bästa svenska manliga löparen på Frankfurt marathon i söndags, naturligtvis blir det då bästa kvinnliga löparen idag, möt Ingrid Ziegler från Örebro AIK.

Ingrid (till höger) och kompisen Ia inför starten i söndags

Ingrid (till höger) och kompisen Ia inför starten i söndags

Vilken tur att även snabbaste svenskan är med i klubben, Ingrid har iofs inget alternativ. Ska man coachas av Spring är det ett litet men självklart krav. Relationen mellan Spring och Ingrid har funnits i två år och präglats av ett tydligt mål, sub 3 timmar på maran. Att klara det, att sätta PB och bli bästa svenska var naturligtvis omtumlande. Innan Ingrid hoppade i säng i Frankfurt efter loppet varnade jag henne för att det kommer garanterat bli lite sömn i natt. Hon skrattade åt det, här ska sovas med medaljen på huvudkudden :) På morgonen efteråt kom det ett nytt sms, ”oj vad svårt det var att sova”. Kan inte låta bli att skriva det då jag tror många har haft en sådan natt, man bearbetar loppet och prestationen och undrar nästan om det verkligen hände…

Vem är då denna Ingrid Ziegler?

Jag bor i Örebro, är snart 40 år, har man och 3 barn mellan 10 och 4 år och arbetar som infektionsläkare. Jag är en numera väldigt hängiven löpare, men fann löpningen ganska sent. Dessförinnan hade jag aldrig sysslat med något regelbundet idrottande förutom sporadiska joggingrundor och Friskis-pass. Så för sex år sedan, efter intensiva år med småbarn, behövde jag komma i form, och började jogga regelbundet. Jag blev snabbt biten och började springa lopp. 2013 gick jag med i en löparklubb, Örebro AIK, och sprang mitt första maraton i Stockholm. Trots relativt lite träning gjorde jag en bra tid och jag började leka med tanken att ge löpningen en riktig chans. Läste första numret av Spring hösten 2014 där man sökte adepter att coacha, och skickade ett mail till BG. En tid senare hade jag plötsligt en egen tränare! För mig har det varit ett fantastiskt lyft att bli coachad, både för den struktur jag fått i träningen och för allt stöd och återkoppling jag får i med- och motgång. Jag skrev redan från början att mina drömmål var sub 40 på milen och sub 3 på maran, vilket ju var utopiska mål då, men som jag nu, 2 år senare uppnått! Mina PB 2014 var 43min på 10km och 3.20 på maran.

Berätta om loppet.

Gårdagens maraton var mitt livs lopp. Målsättningen var tydlig, sub 3 timmar, men det var knappt jag vågade tro på det själv (tufft mål när halvmaraperset är 1:28:40 och milperset 39:45..). Men jag sprang lätt och jämnt enligt plan till ca 37 km, sedan stumnade jag rejält och fick problem med kramp i tårna. Gav upp sub 3 och var nöjd med ett fint PB. Men klockade 40 km på 2:50 och insåg att det nog inte var kört ändå. Och försökte bita ihop och det gick!! Fast förstod inte förrän jag fick ingraverat tiden att jag var på rätt sida om gränsen, 2:59:54

Beviset på att drömmen blivit verklig...

Beviset på att drömmen blivit verklig…

Den här resan har varit otrolig på många sätt, vi var 8 löpare från Örebro AIK och 7 av oss satte PB. Jag och Ia, på bilden ovan, springer minst ett morgonpass i veckan ihop, året runt, och nu gjorde vi fantastiska lopp båda, sådan lycka!

Framtiden?

Jag har inte tänkt igenom mål för 2017 ännu. Men tror kanske inte jag ska ha ett maratonlopp som huvudmål utan satsa på halvmaran och kanske köra Lidingöloppet.

Du är med i Springklubben och har läst de två första utgåvorna, vad tycker du?

Alldeles självklart är jag med i Springklubben! Tack vare Spring har jag numera en helt annan koll på svensk löpning och det är riktig inspirerande. Gillar tidningens långa reportage och intervjuer, och hemsidans snabba rapporter från olika lopp! Tycker magasinet Spring har lyft sig flera nivåer jämfört med tidigare. Jättebra artiklar med inspirerande innehåll för löpare på alla nivåer!

Tack Ingrid, för ditt bidrag och för din prestation – det är galet häftigt. I nästa utgåva som kommer vecka 51 är Ingrid den vi gör Spring coachar artikel om, missa inte att se hur man klarar de för många tre magiska målen, sub 40, 90 och 3 timmar.

Vill du också vara en del av Springklubben, få ett inspirerande magasin med artiklar som går på djupet i brevlådan varannan månad? Gå med i Springklubben: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Vill du ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här:

http://springlfa.se/presentkort/

 Dela på Facebook