Dagens medlem…

Aktuellt  

Spring har ett ganska starkt fäste på Bjärehalvön, finns en grupp som kallar sig Bjäre runners, tränar tillsammans och arrangerar lite lopp – idag möter ni en av medlemmarna, Catarina Fryland.

Catarina Frylander springande på vackra Bjärehalvön

Catarina Frylander springande på vackra Bjärehalvön

Då jag själv agerat speaker på en del tävlingar i regionen har jag haft nöjet att träffa Catarina, alltid positiv och hjälpsam – en riktig klubbmänniska, eller hur?

Vem är Catarina Fryland?

Jag är en tidigare hästtjej dvs dressyrryttare som när sonen var nyfödd insåg att just hästeriet var ruskigt dyrt och tog en väldans massa tid. Den första tiden som nybliven mamma blev det mest träning på gym kompletterad med promenad och stavgång. Upptäckte det roliga i att klättra omkring på Bjärehalvön med stavar men ville ganska snart ha lite mer fart. Det gick helt enkelt för sakta med stavarna. Med en usel kondition och därtill ansträngningsastma började jag därför ”springa” mellan 2 lyktstolpar och efter några träningspass kunde jag tom utöka antalet passerade stolpar.

Sedan 2 år har vi i Båstad fått förmånen att träna med Svenne (BG:s bror) och sambon Emma på onsdagar, året runt i ur o skur o solsken. Jag var faktiskt en av dem som var med på allra första träningspasset och tror Sven kan intyga att det inte är många träningspass jag missat. Trots de roliga och effektiva onsdagspassen är jag och förblir en långsamlöpare. Älskar mina springnjutarfotorundor på det vackra Bjäre och en och annan utflykt till Kullaberg. Det har visserligen blivit en del tävling sedan löparstarten för 6år sedan, Midnattslopp och Halvmara debut i Båstad förra sommaren, nästa prövning, Kullamannen 6km till helgen.

Men det är nog som funktionär jag trivs bäst när det kommer till tävling. Träningsvännerna i Bjäre Runners skrattar lite åt mitt eviga fotande, även under pågående tävling. Redaktionen har kollat upp att Catarina gjorde sub 60 på milen, dvs det är inte enbart foto och lugna rundor som gäller..

Hur har året varit?

I år har jag äntligen fått med hela familjen på löpträning. Min man har gått från horisontalläge i soffa till att nu vara den som tränar mest löpning i familjen. Sonen (12) spelar fotboll och då är löpträning en viktig del i utveckling. Det främsta minnet från 2016 kommer nog vara när hela familjen gjorde långtur och sprang över Golden Gate/San Francisco tidigare i somras. En önskedröm som legat och grott länge men som nu blev verklighet. Det gör vi gärna om igen. Att ta en morgonspringrunda i nya städer och platser är ett ljuvligt sätt att uppleva resmål. Det är nog det allra bästa med löpning för mig. Framtida löparevent för mig är mao att i löpardojor upptäcka nya platser och därmed härliga vyer.

Du har blivit medlem i Springklubben, varför?

Även att jag inte är ngn tävlingslöpare följer jag och imponeras av andra såväl elitlöpare som motionslöpare. Springklubben en självklarhet.

Vill du också vara en del av Springklubben och inspireras? Gå med i Springklubben: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Vill du ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här:

http://springlfa.se/presentkort/

Familjen..

Familjen samlade vid Golden gate

 Dela på Facebook