Dagens medlem..

Aktuellt  

I första utgåvan av Spring möte ni två grymma grabbar i M50 klassen, Gunnar Durén och Per Björkman. Gunnar har vi presenterat tidigare, dessutom bloggare han här på sajten. Per Björkman då, hur har hans säsong varit?

Per pustar ut efter SM guld på 800m tidigare i år

Per pustar ut efter SM guld på 800m tidigare i år

Per gav oss ett klassiskt citat i artikeln i #1: ”I min ålder så får man välja om de krämpor man har ska vara orsakade av inaktivitet eller aktivitet.” Tänker på det ofta nu när jag nu är skadad, har två dagar i rad promenerat i 9min/km tempo, i morgon är målet 8:55 tempo, vad tror du om det Per :)

Vem är Per Björkman och hur har året varit?

Jag började med medeldistans vid 13 års ålder och höll på till jag var 30. Jag har aldrig varit någon talang utan en ren träningsprodukt. Dock kan jag inte skryta med att jag var någon träningsnarkoman. De två sista åren var träningen rent ut sagt usel men jag ville fortfarande tävla. Resultaten blev ju därefter och insåg att det inte funkade längre. Tyckte då att det var lite vemodigt men väldigt skönt att slippa träningen och framför allt att slippa ha dåligt samvete för att jag inte tränade. När jag fyllde 40 kände jag suget igen och såg att VSM skulle gå på Gotland. Perfekt att kombinera semester med tävling tänkte jag. Det var faktiskt där jag såg mr BG för första gången. Det var några dagar före tävlingarna. Vi körde våra pass och vi sneglade på varandra och undrade nog båda två om vi skulle mötas i samma klass och så blev det. Jag körde mina fem år i 40-års klassen men fick sedan problem med meniskerna i båda knäna. Operation och vila i fem år. Sedan var det dags igen. Så 2016 var mitt första tävlingsår i 50 klassen. Det blev ett ganska bra år där året avslutades med ett världsrekord på 4x800m. Jag kan inte säga att det är träningen som driver mig, framförallt inte den här tiden på året, utan det är tävlandet. Det jag gillar med veteranfriidrotten, förutom att man träffar så mycket trevligt folk, är variationen i tävlandet. Du har dina mästerskap där det handlar om att placera sig och inte bry sig så mycket om tiden men du har också seniortävlingar du kan ställ upp för att försöka prestera en bra tid. Nästa år finns det ju en hel del intressanta mästerskap såsom VNM och VVM inomhus samt samt VEM ute i Danmark. IVVM går i Sydkorea och det är lite långt bort men vore ju fantastiskt roligt att åka på. Det finns där i bakhuvudet men det ska funka med allt annat runt omkring också.

Grabbarna som numera har världsrekordet på 4 x 800m i M50

Grabbarna som numera har världsrekordet på 4 x 800m i M50

Du har gått med i springklubben, varför? Vad tycker du om magasinet?

Anledningen till att jag gick med i Springklubben (nu måste jag tyvärr vara ärlig) var för att du skulle göra ett reportage om mig och Gunnar Durén. Men väl i handen så insåg jag att det fanns mycket bra och intressanta artiklar i den. Så den har fått äran att ligga på nattduksbordet hela tiden (ja inte när jag har läst i den förstås). Nu har då äntligen det andra numret kommit och den verkar hålla samma klass.

Tack Per, som alla ni som läst #1 vet är Per en av världens bästa medeldistanslöpare i klassen M50. När jag får tag på Per berättar han överraskande ”Gjorde någon form av träning i går och i dag blev det längre än jag någonsin har sprungit det här årtusendet. Var ute i 1:55 och det blev 25km. Det är lite mer än min kropp är van vid. Energin tog helt slut. Jag kände att jag förtjänade en stund i utespat och en liten tupplur på det.” Kul! Lycka till i vinter Per, kommer bli ett grymt 2017 för dig!

Vill ni också ha en grym tidning på nattduksbordet, Gå med i Springklubben: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Vill du ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här:

http://springlfa.se/presentkort/

 

 Dela på Facebook