Dagens medlem…

Aktuellt  

Idag träffar vi en dedikerad löpare som både hjälper andra med löpningen och springer riktigt mycket och långt själv, nämligen Patrizia från Västerås

Patrizia på språng...

Patrizia på språng…

Det namnet har man sett på några resultatlistor, kul att få lära känna henne lite mer.

Vem är Patrizia Strandman?

Det korta svaret: 41 år, hus, man, två barn, karriär….

Jag älskar utmaningar – speciellt de där utmaningarna som ligger på gränsen – de utmaningarna som jag måste kämpa helhjärtat för att klara. Det går igenom i hela mitt liv även om utmaningssidan just nu har störst fokus inom löpningen. Som löpare älskar jag att vara ute timvis, gärna i sällskap, i en grupp som någon annan leder eller som jag leder – två sidor av tillfredsställelse. Jag har en egen liten löpargrupp och jag tycker det är fantastiskt att se hur de utvecklas. Jag är även friidrottstränare och har lagt mycket av min fokus i att förmedla och sprida löparglädje till barnen. När de ger mig positiv feedback är det mer värt än alla medaljer i världen.

Jag drivs av naturen och upplevelsen som den ger mig. Jag drivs av att se och känna att min kropp svarar på det jag utsätter den för. Jag drivs av att känna att jag som 41-åring är i mitt livs form. Jag drivs av att jag presterar – det är kul när det går bra och det är superkul när jag faktiskt till och med vinner ett lopp.

Jag tränar både lustfyllt och prestationsinriktat. Jag njuter av att springa långa lugna distanser i naturen med ett gäng likasinnade – men ser även tjusningen i 6 x 800 meter på bana. I all fall efteråt. Jag tränar nästan varje dag och kompletterar löpningen med yoga/rörlighet, styrketräning och lite MTB. Löpning blir det 5 gånger i veckan och sällan en veckodos under 6 mil.

Hur har året varit?

Både 2015 och 2016 har varit kanonår men prestationer jag bara drömt om. 2015 års höjdpunkt var en sjundeplacering på Ultravasan90 med tiden 8:44, men att inte nämna vinsten i AXA Fjällmaratons duo-mix vore nästan brottsligt – så himla kul att göra detta i par; såväl före, under som efter loppet. Stort tack till Rodde som tog med mig på den resan! 2016 fortsatte bra och jag gick in ännu starkare och vann Silverleden på en dag, 64 kilometer tuff trail med många höjdmeter. 2016 bjöd även på en motgång som blev en utmaning. Jag ramlade under Peak vertikal K i Åre. Inte bara missade jag mitt mål om att genomföra loppet under 60 minuter – jag gjorde mig även rejält illa. Men jag fullföljde och lyckades på grund av en tuff rehabträning och ett tjockt pannben springa AXA Fjällmaraton 4 dagar senare på en riktigt bra tid och placering trots en vad och en framsida som inte riktigt var med mig i planerna.

Vad är ambitionerna framåt?

Ambitionerna för 2017 var från början att ta ett år med mindre fokus på ultralöpning och mer annat. Men nu verkar det som om jag är anmäld till Silverleden igen… I övrigt så har jag två stora utmaningar – en fysisk och en psykisk. Den fysiska är en revansch på den vertikala kilometern – nu är det sub 60 som gäller! Och den psykiska är tre swimrun tävlingar – jag har precis börjat med öppet vatten simning…

Du har gått med i Springklubben, hur känns det?

Jag är med i springklubben för att tidningen är nästan magiskt bra. Den är så där härligt löparnördig och i ett perfekt format som är lätt att ha med sig. De första två utgåvorna älskar jag – när det blev klart att det skulle bli en tidning igen var det en dag att fira!

Tack Patrizia, grymt kul att läsa om dina prestationer. Lycka till med allt framåt. Vill du också bli medlem och ha en anledning att fira :) http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du – dags att fundera på julklappar? – Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; http://springlfa.se/presentkort/

 Dela på Facebook