Dagens medlem..

Aktuellt  

Idag träffar vi en profil inom långdistans triathlon, han driver en sajt om svenska resultat inom Ironman. Nu ska det dock bli fokus på maraton för egen del, läs om Stefan Norman.

Stefan, en järnman..

Stefan, en järnman.. FOTO: Tony Svensson

Stefan hade nått sitt mål, Hawaii. Många känner igen känslan, nu då? Något som man har kämpat för länge, man är där – vad är nästa steg? När jag googlar Stefan så ser jag att det finns 19 Inronman under 20 år, ett PB på 9.16.22 från 2012. Starkt, men vad väntar nu?

Vem är Stefan Norman?

Jag är en 46-årig fd triathlet med sambo och två barn i övre tonåren. Jobbar som systemarkitekt/programmerare.  Har kört Ironmans i drygt 20 år och satsat mot mitt stora mål, att kvala till Hawaii. Något jag klarade av ifjol.  Jag friidrottade i Spårvägen i ungdomsåren. Hade Kjell-Erik Ståhl som barndomsidol och en poster av Hugh Jones (stenhård, rödhårig brittisk storlöpare med banrekordet på Stockholm Marathon) uppsatt i pojkrummet. Så löpning har alltid legat mig varmt om hjärtat. Efter fjolårets uppnådda Hawaiikval så infann sig aldrig motivationen för en fortsatt triathlonkarriär så nu har jag sålt cykeln och satsar helhjärtat på löpningen.  Jag coachas sedan ett par månader av BG och det har kommit igång riktigt fint. Ser med tillförsikt framtiden an.

Ambitioner framåt?

Jag vill bli en bättre löpare och det stora målet är att springa maran under 3 timmar innan jag blir för gammal :-)

Du har gått med i Springklubben, varför?

Gillar konceptet och tidningen. Bra mix på artiklarna. En del om eliten, en del om loppen och en del om träning. Skönt att slippa artiklar av typen ”Så blir du snabb på 10km”. Jag gillar det lite mindre formatet och det digra antalet sidor. Fastnade lite extra på artikeln om Erik Holmner. Intressant med triathlonbakgrund och en så pass, procentuellt sett, stor förbättring på kort sikt. Det var den som fick mig att kontakta BG.

Tack Stefan, är ni nyfikna på Ironmanstatistik så finns den här: http://Ironmanstatistik.se Kan även rekommendera ett klipp om coreträning som Stefan kör: https://www.youtube.com/watch?v=_VCTqn8-gns

Och naturligtvis länken till hur du blir medlem i klubben: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du – dags att fundera på julklappar? – Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; http://springlfa.se/presentkort/

 Dela på Facebook