Dagens medlem….

Aktuellt  

Dagens medlem är en tjej som Spring coachar, vi möter Anna Ekberg från Stockholm.

Anna under ett

Anna under ett långpass på Värmdö, tillsammans med Rocky

På min dator har jag en mapp per adept, letar fram första mailet från Anna:

Jag heter Anna Ekberg och har läst Spring ett tag nu. Hoppas verkligen ni hittar en lösning så man fortfarande får läsa världens bästa löpartidning!

Men till min fråga. Har läst att du coachar en del löpare och undrar hur man går till väga för att få dig som coach? 
Skulle vilja få hjälp med löpprogram och någon att bolla med. Vill bli snabbare på milen och har som mål att springa under 50 min (är en bit dit…)

Svårt att inte vilja coacha någon som gillar Spring så mycket :)

Vem är Anna Ekberg?

Jag är 26 år, civilingenjör som jobbar på Scania och bor i Nacka tillsammans med min sambo. Under barndomen höll jag på mycket med gymnastik och hästar. Efter en hästolycka opererade jag knäet i början av 2010. Efter en seg och långdragen rehab började jag springa och fastnade. I början var det inte så kontinuerligt men känslan när jag till slut klarade att springa en mil en mörk höstdag 2012 var oslagbar! Under våren 2014 bodde jag i New York och där fastnade jag verkligen för löpningen – börja tänka mer på hur jag skulle lägga upp träning och intresserade mig väldigt mycket för löpning som sport. Under våren 2016 kände jag att jag behövde en motivationshöjare och hade läst i Spring att BG även coachar löparglada motionärer. Skickade iväg ett nervöst mail och fick det glädjande svaret att han gärna ville coacha mig – drygt sex månader har gått sedan dess och ångrar inte för en sekund att jag skickade det där mailet.

Hur har 2016 varit?

Under BG:s coachning har jag utvecklats mycket, har slagit PB på nästan alla distanser. (från 1000m upp till milen). Har varit mycket fokus på fartträning, vilket jag tidigare inte har kört så mycket. Även längre långpass och mycket alternativt har det blivit. Har dock haft en höft och en fot som bråkat lite, men hoppas att det är på rätt väg nu.

Ambitioner framåt?

Under 2017 vill jag såklart springa ännu snabbare, men också bli starkare så jag undviker skador och springer bättre. Ska även köra ett triathlon i början av juni så det lär bli en del simning och cykling också.

Du har gått med i Springklubben, varför? Synpunkter om de första magasinen?

Prenumererade innan på tidningen Spring och tyckte det var en riktigt bra löpartidning. Många matnyttiga löpartips (gillar skarpt säsongstips) och även många intressanta reportage. Det var helt enkelt en självklarhet att bli medlem i Springklubben!

Tack Anna – det har varit ett spännande år, ganska grymt att gå från 16:05 till 14:22 på 3 000meter under ett halvår. Resan fortsätter – vem vet när vi kan läsa om Anna i Spring? Vill du också ha inspiration till din träning, bli medlem i springklubben: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du – dags att fundera på julklappar? – Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; http://springlfa.se/presentkort/

 Dela på Facebook