Dagens medlem..

Aktuellt  

Dagens medlem är en kille från Landskrona som Spring coachar, på kort tid har det hänt ruskigt mycket. Men det var en helt annan sak som gjorde att jag var tvungen att fråga Josef Hamber om han ville vara dagens medlem.

Josef - nöjd debutant på Lidingö 30km

Josef – nöjd debutant på Lidingö 30km

Josef har slutat snusa och i ett mail när han rapporterade sin träning skriver han i en bisats vad det har inneburit på kort tid. Det är något alla borde läsa – se längre ner i texten..

Vem är Josef Hamber?

Jag fyller veteran nästa år, bor i Landskrona med sambo Cathrine och sonen Loui 1 år. Om några veckor blir vi fyra i familjen :) Ursprungligen kommer jag från Stockholm men har bott i Skåne i 13 år. Anledningen till att jag flyttade ner var för att plugga på musikkonservatoriet i Köpenhamn. För några år sedan blev jag sugen på att testa något nytt och började då studera till brandman. Idag arbetar jag både som brandman och musiker. En mycket bra kombo!

Jag är en relativt nybakad löpare. Jag började löpträna sommaren 2015 med ett kortsiktigt mål om att klara sub 40 på milen, efter några månader sprang jag i mål på 38:24. Halvmaran sprang jag några veckor senare på 1:24:33. Min träningsbakgrund innan jag började springa bestod mest av cykling och korpfotboll. Jag gillar definitivt att sätta långsiktiga mål med träningen, gärna mål som är tuffa som får mig att tvivla 1000 gånger på om jag kommer klara målet. Då blir belöningen som störst!

Inför 2016 hade jag som mål att springa Stockholm marathon under 3 timmar. Året började mindre bra med hälseneproblem i januari och februari vilken gjorde att jag knappt kunde träna löpning. Men sen fick jag ihop 3 månader innan maran med mestadels långsam distans. Mot slutet av perioden la jag in fartökningar i långpasset och det räckte till 2:58:06, negativ split.

Efter maran vara jag otroligt sliten i en månads tid men även taggad att fortsätta min träning. För att få sparring och för att utvecklas mer blev jag medlem i IS Göta. Nu började jag springa två fartpass per vecka med klubben, varav ett på bana. Det var grymt kul att träffa andra löpgalningar och kul att alltid ha ryggar att jaga!

Sedan september har jag BG som coach och det ska bli väldigt spännande att se vad det leder till! Han coachade mig till en debut på Lidingöloppet som jag är riktigt nöjd med, 2:05:31. Som tack för hjälpen sprang jag förbi honom i abborrbacken ;) (red anm – han var tydligen skadad och hoppade på ett ben :) )

Du har slutat snusa för några veckor sedan, berätta?

Jag har varit storsnusare i många år och valde för några veckor sedan att sluta snusa, mest för att se hur konditionen skulle påverkas. Det har varit otrolig tufft att sluta med massa abstinensbesvär. MEN! Vilopulsen har sjunkit med ca 10 slag /minut. Jag upplever även att mina dubbelslag på hjärtat har försvunnit. Dessutom sprang jag kanske min bästa tävling hittills för 3 veckor sedan, kände mig urstark. Jag tror definitivt att det har med nikotinet att göra. Kanske kan detta få andra löpande snusare att motiveras att sluta.

Ambitioner framåt?

BG och jag har satt målen mot nästa säsong, dessa är bland annat sub 2:50 på maran, sub 2 på Lidingöloppet och 9:45 på 3000 m. Det sista målet känns i dagsläget tuffast! Det ska bli otroligt kul att köra igång träningen inför 2017, kommer nog bli tufft med 2 småttingar hemma men har sett att löpvagnen vi har även finns som dubbelvagn :)

Du har gått med i Springklubben, varför? Synpunkter om de första magasinen?

Att gå med i Springklubben var ett givet val! Jag är otroligt imponerad av magasinet Spring, en vanlig löpartidning läser jag ut på 10 minuter. Med Spring får jag underhållning i timmar! Grymt!

Tack Josef – visst är det grymt att läsa om effekten av snuset, på några veckor? Inser ju att Josef måste börja både snusa igen och leva jäkligt osunt om jag ska hänga på i Abborrbacken 2017 :) 2.05 i debuten är imponerande… Vill du också ha underhållning i timmar? Bli medlem i springklubben och få vårt grymma magasin, nästa gång med 148 sidor kärlek till löpningen: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du – dags att fundera på julklappar? – Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; http://springlfa.se/presentkort/

 Dela på Facebook