Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem är en tjej från Vallentuna som ganska nyligen hittat löpningen, en upptäckt som förändrat mycket i livet för Petra Söderberg.

Petra Söderberg

Petra Söderberg på sin runda i Valletuna

Ibland får jag för mig att vi är för nördiga, att vi tilltalar för snäv målgrupp. Men ganska ofta får jag mail som visar att vårt angreppssätt når fler än jag tror, det känns lika fantastiskt varje gång. Är man löpare så fungerar Spring, Petra är en löpare och hon är medlem i klubben och borde kunna inspirera många.

Vem är Petra Söderberg?

Jag är 47 år, bor i Vallentuna och har sprungit sedan i mars. Jag började springa för att jag ville få bättre flås och vårda min kropp bättre. Det var så tungt i början och jag var helt slut efter ett par hundra meter. Men jag bestämde mig – denna gång får jag att inte ge upp och framförallt göra det för min kropps skull. Motivationen har konstigt nog hela tiden funnits och jag tror det beror på att jag hela tiden tänkt att jag gör detta för mitt hjärta och inte för att siffrorna på vågen ska bli lägre. Då blev allt plötsligt mycket roligare!

Hur har året varit?

2016 har varit ett utvecklande år för mig, både fysiskt och psykiskt. Jag springer numera mellan 3-3,6 km 3-4 gånger per vecka och har under det här året blivit starkare, mer uthållig, målmedveten och framförallt lyckligare. När det är mörkt annars springer jag gärna i spåret uppe på IP I Vallentuna. Jag har sprungit längre men har känningar i ljumsken och märker att 3-4 km är en bra runda och jag kommer ut oftare då. Jag har mätt hastigheten med min Garmin forerunner som jag köpte för mer pepp! Det har funkat och mina framsteg har gjort mig än mer taggad. Har gått från 8 min  per km till ca 7 min per km. När jag började springa så tog det 27 min att ta mig runt 2 km  och numera tar ca 3.5 km 25 min. Så väldigt stor skillnad. En annan runda jag springer är mitt bland hyreshus och på trottoarer efter vägen. Förut ville jag inte springa så andra såg mig så det var en utmaning i sig. Löpningen har gett mig en helt annan självkänsla som dessutom påverkar fler delar av mitt liv!

Vad är ambitionerna framåt?

Har en regel och en ambition, det är minst 3 joggingturer per vecka och att  bestämma innan vilket syfte passet ska ha. Alternativen brukar vara: frisk luft och bli piggare, lite snabbare tempo, lite längre sträcka eller bara en måbratur. Jag ska fortsätta leva efter den!

Du är medlem i Springklubben, varför?

Jag är med i Springklubben för att den är inspirerande. Det är väldigt roligt att läsa om andras upplevelser och framgångar och även motgångar. Det är inte alltid är en dans på rosor att springa men att då se hur andra tar sig igenom barriärer får mig att också kämpa på. Jag känner mig också som en riktig löpare nu så självklart vill jag vara en del av denna klubb och läsa intressanta artiklar!

Tack Petra – du är grym! Det ger energi att läsa om din målmedvetenhet, fortsätt njut av turerna. Skriver just nu på säsongstipsen som kommer i nästa utgåva, tänker på dig. Läs dem och lycka till framåt. Är du också en löpare och vill vara en del av vår klubb, läsa vårt magasin? Nästa nummer kommer i julveckan med 148 sidor kärlek till löpningen: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du – dags att fundera på julklappar? – Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; http://springlfa.se/presentkort/

20161126_143849

 

 Dela på Facebook