Dagens medlem…

Aktuellt  

Dagens medlem är från Habo och är en tjej som ganska nyligen hittat löpningen. Stort fokus och målmedvetenhet är kännetecken hos Elisabeth Nääs.

En nöjd Elisabet efter ett tufft rehabpass

En nöjd Elisabet efter ett tufft rehabpass

För visst är det med så, har man valt signaturen #bettanmedfokus så har man bestämt sig för vad man vill!

Vem är Elisabet Näss?

Jag är 45 år ifrån Habo.
Jag arbetar som förskolechef och pedagog på en privat förskola.

Springa började jag med när jag precis fyllt 39 och sporren då var att springa tjejmilen som 40 års present. Tyvärr blev jag sjuk och sen blev det inte av förrän jag blev 43. Jag är ingen snabb löpare utan springer milen på ca 57 minuter, på löpband på ca 53 minuter.

Förra våren sprang jag min första halvmara och det var en härlig upplevelse. Jag känner att i takt med att jag förbättrar min fysik genom löpningen, övrig träning och rätt kost, så växer jag även inombords.
 Jag försöker få till 3 löppass i veckan, i olika former (1 medelpass, 1 intervallpass och 1 distanspass) 3 dagar försöker jag ägna åt styrketräning och 1 dag har jag planerad vila i mitt ”träningsschema”.
 Styrka är lite varierat men nu har det varit en del marklyft för att stärka rumpa, lår, ländrygg och så har jag tränat överkroppen, axlar, armar och bröst, för jobbets skull och för att jag vill forma kroppen lite, haha. Jag tog hjälp av en PT för ett litet tag sen för att komma åt rätt muskelgrupper när jag styrketränar och det har varit jättebra för mig.

Just nu är det lite rehab för mig då jag överansträngt en höft, men som mitt ”instanamn” #bettanmedfokus skvallrar om så är jag ganska bra på att fokusera på min träning, så jag vet att jag springer snart igen☺ Drivet i mig är nog själva endorfinkicken som kommer efter löppassen, oavsett om det varit en bra eller mindre bra dag så mår man ju så härligt efteråt!!

Hur har året varit?

Året som gått har varit ett okej år men lite småskador har gjort att jag satsat lite mer på att bygga upp och stärka kroppen, ambitionen är ju hålla i många år till, både som löpare och i arbetslivet. Det har tyvärr inte blivit några lopp alls i år.

Vad är ambitionen nästa år?

Nästa år är jag anmäld till fyra än så länge, varav två är halvmaror och två är lite kortare lopp. Jag är även lite sugen på att testa Lidingöloppet – men har inte vågat anmäla mig ännu. Drömmen är att klara milen under 55 minuter under nästa år. Fast det viktigaste för mig är nog känslan och upplevelsen, själva variationen i löpningen, asfalt, grus, skog, mm.

Du har gått med i Springklubben, varför?

Som medlem springklubben får man massor av inspiration, matnyttig information, tips och naturligtvis blir man supermotiverad av alla andra löpare.

Tack ”Bettan med fokus”, hoppas du snart springer igen och att det blir sub 55. Glädjen över PB tror jag driver många löpare, oavsett nivå – kanske är det den enskilt största drivkraften inom löpningen? Tips till hur man lyckas med den jakten – det får ni i Spring, bättre handbok finn inte. Bli medlem här: http://spring.prenservice.se/kodlandning?internetkod=436-4361001

Och du – dags att fundera på julklappar? – Ge bort ett medlemskap, ladda ner presentkortet här; http://springlfa.se/presentkort/

 Dela på Facebook