Dags för Stockholm Halvmarathon

Nyheter  

Snart är det dags för Sveriges näst största halvmaraton, Stockholm Halvmarathon.

På lördag 15.30 går första starten i Stockholm Halvmarathon vid Norrbro i direkt närhet av Slottet och Riksdagshuset.

I första startled står förstås elitlöparna. På herrsidan möts David Nilsson, Högby IF, Robel Fshia, Spårvägens FK och Abraham Adhanom, Eskilstuna FI. I normalfallet skulle Adhanom kanske vara favorit, men han har inte hunnit träna många veckor ännu efter ett längre uppehåll.

Fshia har varit riktigt vass i sommar och kan bli en svår nöt att knäcka för David Nilsson. Finländaren Jere Pajunen gör också en intressant start. Fred Grönwall, Roma IF, har gått fram mycket i år och kan placera sig högt, men inte topp-tre. Marcus Åberg, Hässelby SK, sprang ett bra ban-SM 10 000 meter och lär vara laddad för en ny framgång.

Robel Fshia siktar på seger i Stockholm Hakvmarathon, men utmanas av både David Nilsson och Abraham Adhanom. Arkivbild: Josefine Loftenius

På damsidan möts återigen Mikaela Larsson, Spårvägens FK, och Ida-Maria Nicklasson, Finspångs AIK. I Atea Norrköpings Stadslopp (10 km) den 19 augusti var Ida-Maria den starkaste. Mikaela vann SM-guldet i maraton och Ida-Maria tog hem ett SM-silver på halvmaraton i våras så det blir en intressant duell.

Finnkampslöparen Camilla Richardsson, Finland, vill säkert utmana om segern. Johanna Bäcklund, Runacademy IF, lär även hon placera sig högt upp i resultatlistan.

Ida-Maria Nicklasson har haft ett starkt 2017. Arkivbild: Mikael Grip

Stockholm Halvmarathon handlar som vanligt om en motionsfest med 12 750 anmälda deltagare som ska avverka de 21 097,5 meterna. Väderprognoserna visar 12-17 grader och 90 procents risk för regn. Rätt idealiskt löparväder om det inte ösregnar.

 Dela på Facebook