Dubbla SM-guld för Meraf och Napoleon

Nyheter  

Napoleon Solomon och Meraf Bahta där har ni SM-kungen och SM-drottningen i terränglöpning 2017.

Meraf Bahta gillade inte den leriga banan i Huddinge, men hennes styrka som löpare räckte ändå till två SM-guld. Foto: Deca Text&Bild

Båda följde upp sina övertygande segrar på de kortare distanserna från lördagen, med nya guld när de längre distanserna avgjordes på söndagen.

Visättra sportfälts tvåkilometersslinga var nu inte bara blöt och lerig, nu var en också rejält uppsprungen.

På damernas åtta kilometer segrade Meraf Bahta, Hälle IF, med 29.47 och tog alltså även hon sitt andra SM-guld på två dagar. Samrawith Mengsteab, Hälle IF, är nybliven svensk medborgare och vann nu SM-silvret med 30.01. Två SM-medaljer på två dagar för nya Mengsteab imponerar.

Bronset gick till Sara Holmgren, Sävedalens AIK, med 30.10. Fyra slutade Maria Larsson, Örgryte IS, med 30.28. Ida-Maria Nicklasson, Finspångs AIK, tog hand om femteplatsen med 30.49.

Samrawith Mengsteab har slagit igenom med dunder och brak på terräng-SM och vann på söndagen en ny medalj. Foto: Deca Text&Bild

Sara Holmgren vann ett SM-brons på åtta kilometer. Foto: Deca Text&Bild

Det var ingenting som hindrade Napoleon Solomon, Turebergs FK, från att dominera tolvkilometersloppet från start till mål. Mikael Ekvall, Strömstad LK, som var lika klar tvåa i loppet, halkade längre och längre efter Napoleon ju längre loppet gick.

Napoleon Solomon blev SM-kung i terränglöpning via två övertygande segrar. Foto: Deca Text&Bild

Napoleons lätta steg passade bra i leran och i mål blev segertiden 39.11. Micke Ekvall var solklar tvåa med 39.47. Då var det desto mer kamp om bronsmedaljen, även om arrangörsklubbens John Kingstedt kunde rinna ifrån de övriga utmanarna och vinna bronset med 40.29.

Mikael Ekvall var solklar silvermedaljör i söndagens tolvkilometerslopp. Foto: Deca Text&Bild

John Kingstedt, Huddinge AIS, grejade ett SM-brons på hemmaplan. Foto: Deca Text&Bild

Andreas Åhwall, Hässelby SK, avslutade starkt och tog hand om fjärdeplatsen med 40.40. Johan Fagerberg, Finspångs AIK, gjorde sitt livs lopp på den här nivån och slutade femma med 40.44.

Resultat, terräng-SM, dag 2:

 

 Dela på Facebook