Fanny tillbaka som en vinnare i Österåkersmilen

Allt om Österåkersmilen 2017  

Fanny Fredriksson kom tillbaka till Österåkersmilen som en vinnare.

Fanny Fredriksson på väg mot mål som vinnare i Österåkersmilen. Foto: Magnus Andersson

– Ja, det här var riktigt kul. Jag är uppväxt här i Åkersberga och har vunnit loppet fem-sex gånger tidigare, berättade Fanny efter den övertygande segern.

Hon tog täten direkt tillsammans med Dace Landström, Vallentuna FK.

– Dace är duktig så jag la mig i rygg på henne. Men vid tre kilometer kände jag mig stark och sprang om och fick direkt en lucka.

I mål blev segertiden 38.56 på de tio kilometerna för tvåbarnsmamman Fanny Fredriksson, som numera bor i Uppsala och tävlar för IK Thor.

– Barnen är ett och fyra år och så arbetar jag heltid. Det är inte alltid lätt att få till träningen. Det senaste året har det blivit mycket löpning med barnvagn. Jag tror jag har haft 38.20 som bäst här så jag var inte så långt ifrån, konstaterade Fanny.

Efter några års frånvaro från Österåkersmilen blev det på nytt en seger. Foto: Magnus Andersson

Hon försöker få till fyra-fem träningspass i veckan.

– Det blir nästan bara distanslöpning, typ en mil. För att utveckla mig borde jag nog köra mer intervall-och tröskelträning, sa Fanny som efteranmälde sig till Österåkersmilen.

– Ja, det var ett sent beslut. Men det ångrar jag inte. Superkul att komma hem igen och också få vinna. Jag fick massor med publikjubel utmed banan. Verkligen en härlig upplevelse.

Tvåa slutade Dace Landström med tiden 40.03 och trea blev Inga Kazlauskaité, LK Roslagen, med 40.35.

Hanna Lindholm vann femkilometersloppet övertygande och på en bra tid. Foto: Magnus Andersson

På halva distansen, fem kilometer, svarade Hanna Lindholm, Huddinge AIS, för en stark insats genom att vinna med tiden 17.42. I en total resultatlista män/kvinnor hade hon bara herrvinnaren och klubbkompisen Alberto Ramos framför sig.

Pernilla Åkerblom ser redan fram emot nästa års upplaga av Österåkersmilen. Foto: Magnus Andersson

Det var många nöjda löpare som passerade mållinjen i Åkersberga centrum när Österåkersmilen firade 30 år.

–Det gick bra. Jag har tränat ungefär fyra månader men det var bara tredje gången jag sprang en mil. Det här var mitt första lopp jag tyckte det var jättekul, jag bestämde mig faktiskt under loppet att det här ska jag göra igen nästa år, sa Pernilla Åkerblom, från Åkersberga.

 Dela på Facebook