Fantastiskt banrekord av David Nilsson i OMT Finspångs Stadslopp

Allt om OMT Finspångs Stadslopp 2017  

David Nilsson är i en ruskig form. På onsdagskvällen krossade han banrekordet i OMT Finspångs Stadslopp med  31 sekunder.

VM-klara David Nilsson gav allt i OMT Finspångs Stadslopp och krossade banrekordet. Foto: Holgersonn&Loftenius

OMT Finspångs Stadslopp bjöd på ett fantastiskt löparväder som kanske till och med var lite för varmt. Men det var inget som hindrade formstarke David Nilsson.

– Det gick bra att gå på de första fem kilometerna och på de tre första kilometerna var det till och med medvind, berättade David som hade banrekordet 21.25 på de drygt sju kilometerna i tankarna från start.

Yergalem Shewalems 21.25, där han spurtvann mot duktiga Abraham Adhanom , var och är ingen dålig tid. Men det gick inte i full fart från början 2016. Något som David Nilsson drog nytta av.

Högbylöparen öppnade de tre första kilometerna på runt 8.35 och solosprang i princip från start till mål på ett imponerande vis.

– Visst var de sista två kilometerna riktigt jobbiga. Men det var därför jag ville ha en bra marginal till banrekordet innan jag kom dit, sa David som krossade banrekordet med 31 sekunder.

David hade bara kampen mot sig själv och smärtan att ta hänsyn till. Foto: Holgersson&Loftenius

Inne i målområdet fick David ta emot publikens jubel i solskenet. Banan i Finspång är inte kontrollmätt, istället har arrangören Finspångs SOK mer lagt vikt vid att få till en bra bansträckning likt till exempel Trosa Stadslopp. Banan är förmodligen 60-80 meter längre än sju kilometer vilket gör Davids insats än mer imponerande. Dessutom finns det en del motlut och en del tvära kurvor och knixigheter som inte gör bansträckningen helt enkel. Bland annat springer löparna över tre små broar i en park.

Hemmalöparen Johan Fagerberg låg länge tvåa i loppet, men fick ge sig mot Archibald Casteeel på slutet. Foto: Holgersson&Loftenius

Tvåa slutade Archibald Casteel, Spårvägens FK, som spurtslog hemmasonen Johan Fagerberg, Finspångs AIK, med tre sekunder. 22.25 mot 22.28. En bra bit från den överlägsne David Nilsson.

– Det var tufft. Men jag är ändå nöjd med att vara bland de tre bästa, konstaterade Johan Fagerberg som var högst nöjd med att besegra en legend som Fredrik Uhrbom som slutade fyra med 22.48.

Vilket lopp han gjorde David Nilsson, som förstås var nöjd med sin insats efter målgången. Foto: Holgersson&Loftenius

Den andra upplagan av OMT Finspångs Stadslopp lockade 1 500 anmälda deltagare och ökade med över 350 löpare jämfört med premiäråret 2016. Mycket tack vare den lyckade satsningen på barnloppet, Lilla XL Bygg Lilla Slottsrundan.

OMT Finspångs Stadslopp bjöd på ett fantastiskt löparväder. Foto: Holgersson&Loftenius

Segern gav David Nilsson 3 000 kronor i träningsbidrag och lika mycket för banrekordet som inte lär bli lätt att slå 2018.

 Dela på Facebook