Favorit i repris för Maria Larsson

Nyheter  

Maria Larsson, Örgryte IS, vann återigen Lidingöloppets tremil.

Maria Larsson vann sin andra raka seger på Lidingöloppets tremil. Foto: Deca Text&Bild

– Jag är glad att vara i mål. Sista fem kilometerna var riktigt plågsamma. Jag har inte sprungit så här långt sedan Lidingöloppet förra året, sa Maria i segerintervjun.

Etiopiskan Hiwat var i ledning med ett tiotal sekunder vid tio kilometer. Maria Jobbade sig ikapp och vid 15 kilometer var de helt lika. Bakom skuggade också Ida Nilsson, Högby IF, och Ida-Maria Nicklasson, Finspångs AIK.

– Jag kände mig starkare än henne när jag kom ifatt och fick också en lucka. På slutet visste jag inte riktigt hur långt bakom de andra var, men jag visste att de skulle behöva springa snabbt för att komma ikapp, berättade en nöjd Maria som har 3 000 meter hinder som sin specialitet.

En distans hon sprang på VM i somras.

Marias segertid i Lidingöloppet blev 1.55,19. Drygt 1,5 minut snabbare än vid hennes seger förra året.

Ida-Maria Nicklasson slutade på andraplats. Foto: Deca Text&Bild

Ida-Maria Nicklasson slutade tvåa med 1.56,21.

– Jag körde på känsla och utan klocka som vanligt. Jag bestämde mig sent för att starta och är glad att jag tog det beslutet, sa Ida-Maria som haft en stark utveckling under året.

Ida Nilsson, Högby IF, tog hand om tredjeplatsen med 1.57,08. Ytterliga två löpare klarade dröm-två-timmar genom fyran Hiwat 1.59,14 och femman Hanna Lindholm, Huddinge AIS, 1.59,36.

20 kvinnliga löpare klarade en tid under 2.15.

 Dela på Facebook