Jacob Zocherman halvvägs på St Olavsleden

Aktuellt  

Den 2 juni lämnade han Sundsvall mot Trondheim på den 580 km långa leden. Snart halvvägs får vi en kort rapport och några sköna bilder från ett vackert Sverige. Hela turen blir en artikel i magasin Spring, ni kan också följa honom på instagram: https://www.instagram.com/searchingforzocherman/ 

Jag är några mil från Åre och har i skrivande stund sprungit 274 kilometer. Kroppen känns bra hittills. Dock lite irriterat löparknä men håller stången med att rulla på bandyboll över säte, lår och vadmuskulatur.

Under de åtta dagar jag sprungit har vädret varit blandat, sol, hagel, regn, hetta och nära frost. Det har blåst starka nordvästliga vindar under några dagar vilket inneburit motvind och mentala prövningar.

Jag har sovit i tält, i stuga och i lägenhet och har även fått sällskap av Erik från Östersund i 38 kilometer som ville följa med en dag.

Jag har blivit intervjuad av lokala medier samt uppringd av Sveriges radio som frågar varför jag gör det här.

Jag har träffat hästuppfödare, rasister, flyktingar, jägare, skidåkningsproffs, cyklister på väg till Tyskland samt många, många fler.

Jag har ätit bullar, pizzor, pasta, nudlar, chips, godis, kvarg, risotto, sallad, franska ostar och ofantligt mycket mer.

Jag har lämnat en burk vaselin, en kniv, ett par strumpor och samtidigt plockat upp resorb, idominsalva, myggmedel, extra remmar och en fiskelina.

Enligt mina uträkningar har jag cirka 290 kilometer kvar. Jag har ännu inte tagit en vilodag men planerar för en i Åre där jag även väntar på ett paket med mat, vattenflaska och lite praktiska saker inför korsandet av kalfjället.

Jag har inte tappat modet men antagligen något kilo. Men just nu är det inget som hindrar mig från att fortsätta mer än jag själv.

 Dela på Facebook