Fagerberg och Nicklasson överlägsna i Vretaloppet

Aktuellt  

Finspångs AIK:s löparfenomen Johan Fagerberg dominerade stort när Vretaloppet avgjordes i Olstorp norr om Linköping i söndags. Fagerberg vann långa herrklassen 15 km på nytt banrekord 52:30 och ser nu fram emot en topplacering på Lidingöloppet.

Johan Fagerberg i grym form inför Lidingöloppet, foto: MikaelJohansson

 Vretaloppet är för många det sista genrepet inför Lidingöloppet. Så även för Johan Fagerberg.

– Det är höstens stora mål. Det här var en riktigt bra genomkörare.

Det tidigare banrekordet hade Linus Rosdal, KFUM Örebro,  2015 då Rosdal sedermera blev bäste svensk på Lidingöloppet. Johan Fagerberg putsade rekordet med 28 sekunder och ser alltså ut att vara i suverän form.

– Det hade varit kul om Linus hade varit med på startlinjen idag. Jag tror faktiskt att jag hade kunnat pusha mig ännu lite mer, säger Fagerberg efter målgången.

Segermarginalen till tvåan Peter Hall, IK Akele, blev nu hela fem minuter. Trea var Pontus Brander, Tjalve.

Ida-Maria Nicklasson omringad av Nocoutare. Foto: Andreas Fröberg

I och med Ida-Maria Nicklassons seger i damernas 15 km blev det dubbelt Finspång överst på pallen. Nicklasson vann på 58:07 och var därmed lika dominant som Fagerberg. Tvåa kom Susanne Bornmar, IK NocOut, fem minuter bakom och trea Anna Johansson, också IK NocOut.

Arrangörsklubben Vreta SoMK tog en meriterande seger i 7,5 km genom Jakob Thellsén. Damernas kortare distans vanns av Jonna Tilgner, IK NocOut.

– Vi är väldigt nöjda. Vi hade över 300 anmälda och Vretaloppet med den kuperade och tuffa banan är nu etablerat som den sista tävlingen inför Lidingö. Så har det varit länge för motionärerna här i länet, men nu även bland den yppersta Sverigeeliten, konstaterar Magnus Lundberg, tävlingsledare.

– Kul också att vår unga skidtalang Jakob Thellsén fick vinna på sin hemmabana. Han visar att han är att räkna med i löpningen också, fortsätter Magnus Lundberg.

 Dela på Facebook