Mikael Tisjö, ny bloggare på springlfa.se

Aktuellt  

Nu kan springlfa.se presentera ännu en ny bloggare, en medlem i Springklubben som varit med från början och ofta kommit med tips, trix och positiva uppmaningar. Nu ska vi få följa Mikael Tisjö..

Vem är Mikael Tisjö?
Ung gubbe som försöker hålla mig från kroppsligt förfall.
I övrigt har jag familj med två döttrar och fru, jobbar som merchandiser och förutom löpningen är det husrenovering och resor som intresserar mest.
Har en bakgrund som cyklist vilket fortfarande är ett intresse, vårklassikerna är härliga att se samt att skruva ihop cyklar jag inte förtjänar.

Vem är löparen Mikael?
Långdistansare som fortfarande är rädd för maran. Förutom maran så gillar jag alla sorters löpning, skog, bana eller asfalt spelar ingen roll allt har sitt tjusning.
Snöar in på olika längder och underlag emellanåt vilket är en av fördelarna med löpning, det finns något som passar alla.

Vad betyder löpningen för dig?
Som för de flesta som läser Spring, rätt mycket. Avslappning, målsättningar, välmående mm som gör livet bra helt enkelt.

Hur mycket satsar du på löpningen, vad är dina ambitioner?
Är proffs i tanken men knappast i benen eller tidsmässigt. Är så seriös jag kan vara med mina förutsättningar och förhoppningen är väl att fortsätta sätta pers och ibland vara med och slåss om bättre placeringar i mindre lopp. Att se veteraner som gör grymma tider får en fortsätta hoppas att man inte peakat än.

Hur ser en typisk träningsvecka ut?
Just nu ca 5-7 timmar veckan fördelat på 5-6 pass.
Kör två hårdare bandpass i veckan och ett längre distanspass på helgen.
Förutom löpningen blir det lite cykel, simning och cirkelträning.
Vill ibland gärna hoppas på en mirakelkur med en ny slags träning men man inser lika fort att de är bara hårt arbete som ger resultat tyvärr.

Beskriv ditt favoritpass?
Att få åka ner till Bålstas tartanbana en varm sommarkväll och klämma tusingar slår lika högt som att vara ute en tidig morgon i naturreservatet Hästängsleden i dalarna.

Har du något pass du är mindre förtjust i men gör ändå?
Ja då jag är fd talanglös cyklist så är 30-sekundare på testcykel är bland de vidrigaste man kan göra, kör något per år men förstår lika snabbt varför.
Annars har man ju oftast ångest hela dagen innan riktigt hårda pass också men då är det  j-ligt härligt efteråt.

Hur var 2017? Några kul lopp/prestationer?
Trots pers på både 10 000 meter och halvmaran förra året så är jag inte så nöjd totalt sett. Lite stolpe ut på flera lopp och rätt stor besvikelse på Lidingö som gick sex sekunder långsammare än tidigare rekord trots mycket specifik träning hela säsongen.  Roligaste loppet var nog Sthlm10 som kändes bra och vi hade skönt väder och mycket folk, både deltagare och publik.

Vilka är dina utmaningar under 2018 och framåt, vad är det egentligen för resa du ska ta med oss på?
Årets mål är rätt klara, under 36 på 10 000 och under 17 på 5000 samt pers på halvmaran. Just nu känns det lite tufft men förhoppningsvis släpper det.
Det är som sagt målen och vägen dit får ni läsa om med både lite dalar men förhoppningsvis också triumfer och champagnesprut (förutom champagnen då jag inte gillar det).

Så vad kommer vi få läsa i din blogg?
Gillar själv att läsa om hur andra tränar och träningsvardag så det blir nog rätt mycket om min träning, tävlingsrapporter och en och en annan produktrecension kanske.

Vi önskar Mikael lycka till och ser fram mot en spännande resa..

 Dela på Facebook