Missade rekordet men satte ”pers”

Nyheter  

Fred Grönwall, Roma IF, var på lördagen ute efter det gotländska rekordet på halvmaran. Han missade med sex sekunder, men satte nytt personligt rekord med 1.08.39.

Fred Grönwall ville slå det 31 år gamla gotländska rekordet på halvmaraton,. Det gick inte, men det blev ändå ett nytt personligt rekord. Foto: Mikael Grip

Nordic Classic Running på Gotland erbjöd också ett fem och tiokilometerslopp.  På ”tian” var Freds träningskompis Hans Larsson stor favorit att ta hem segern. De båda turades om att hålla farten på första milen som Fred passerade på 32.28. I det läget låg Fred alltså väl under det gotländska rekordet på de 21 097,5 meterna.

I mål blev det en solklar seger med 1.08.39, sex sekunder från det 31 år gamla rekordet, och över sju minuter före tvåan i loppet. Vinnartiden är en sänkning av det personliga rekordet med 18 sekunder.

Lisa Ring, IK Nocout.se, vann damklassen med 1.21.01. över tio minuter före tvåan.

Hans Larsson vann tiokilometersloppet. Foto: Mikael Grip

Hans Larsson, Malmö AI, vann ”tian” i överlägsen stil med 32.30. Damklassen vanns av Susanne Ljunggren, SOK Knallen Borås, med 48.36.

Totalt sprang 164 löpare i mål på de olika distanserna.

I nästa nummer av Magasin Spring möter ni Fred Grönwall i ett spännande 24-timmarsreportage. Passa på och teckna en prenumeration så missar ni inte det:

 Dela på Facebook