Mycket Spring i Skåne i lördags

Aktuellt  

I Lund var det Lundamilen vilket är Skånes största lopp, ca 2300 fullföljde 10km loppet, 1800 5km klassen och 800 barnklassen. Totalt alltså över 4000 löpare som deltog, samtidigt var det 1600 som sprang 10km loppet Springtime i Helsingborg, ca 400 som sprang 5km loppet och 400 i de olika barnklasserna. Det är ca 5 mil mellan Helsingborg och Lund, alltså en skön löpardag med 6500 löpare i farten.

Starten i Lund, foto Thomas Persson, www.nyheter7.se

I Lund var det Hans Larsson från MAI som var snabbast med tiden 33,22. Tvåa var Filip Helmroth från Lerum med 33,37, endast 2 sekunder före trean David Hartman som numera springer för Björnstorps IF. David startade timmen senare även på 5km loppet och bärgade ytterligare en bronspeng där, det loppet vanns av Björnstorps Oskar Rosenlund som verka tagit ett rejält kliv i år.

Hans Larsson mot målet som segrare på årets Lundalopp, foto:Thomas Persson, www.nyheter7.se

I damklassen var det Jenny Älmqvist Nae, Triathlon syd, som var snabbat och segrade med tiden 38,16. Bjönstorps Linnea Skog var tvåa med tiden 39,02.

snabbast dam i Lund, Jenny, foto:Thomas Persson, www.nyheter7.se

Om klubben Björnstorps IF dominerar i Lund så är det hemmaklubben IS Göta som dominerar i Helsingborg på Springtime. Över 170 startande i de olika klasserna från en och samma klubb, kan det vara någon form av rekord?

En stor trupp från IS Göta gör sig redo för årets Springtime

I herrarnas 10 km lopp var 14 av de 18 första från IS Göta, men segraren var en Enhörnalöpare, Lars Johansson. Det var inte första gången segrade i Helsingborg, snarare har det säkert blivit minst fem segrar. Tvåan och trean var dock nya besökare på pallen, Johan Gustafsson med tiden 33,05 och Daniel Ekholm med 33,12, båda från IS Göta. Lasses segertid var 32,15.

I damklassen var det en tuff fight som avgjordes på målrakan efter en rejäl spurt. Det var två Björnstorpstjejer som legat tillsammans sida vid sida hela loppet, Annika Fager och Camilla Lindholm – Fager var snabbast i slutet och sprang in på 36,50, 6 sekunder snabbare än Lidholm. Trea blev Marina Stoltz från Heleneholm med 38.25.

 

 Dela på Facebook