Norsk dubbelseger i hett Karlstad Stadslopp

Allt om Karlstad Stadslopp 2017  

Om segern var det inget snack. Om andraplatsen var det desto hårdare. Det blev norsk dubbelseger i herrklassen i Karlstad Stadslopp.

Weldu Negash vann en övertygande seger i Karlstad Stadslopp. Foto: Mikael Grip

Weldu Negash, kom till Norge från Eritrea för sex år sedan.

– En flack och bra bana. Jag fick en lucka nästan direkt, sa 30-åringen som tävlar för klubben BUL från Oslo.

Han vara också den bland elitlöparna med de klart bästa personliga rekorden. Eller vad sägs om 62.41 på halvmaraton 2.09.14 på maraton och 29.20 på 10 000 meter.

– Ett av mina stora mål den här säsongen är att vinna norska mästerskapen på 10 000 meter. Mitt nästa lopp blir Strömstadmilen, berättade Weldu Negash som vann Karlstad Stadslopp med 30.52.

Vid passeringen vid Stadshotellet med cirka tre kilometer kvar av loppet var det många som ville vara med i kampen om platserna bakom den bortflyende Negash. Foto: Mikael Grip

Bakom Weldu var det hård kamp om pallplatserna. Med tre kilometer kvar var det ett stort gäng som tampades i den stekande hettan.

Till sist var det 43-årige Öystein Mörk, från Norge, som visade ungdomarna ryggen, och tog hand om andraplatsen med 33.06.

– Ja, det var lite överraskande. Det var skönt att besegra alla som var med där, sa Öystein som bor i Lien, mellan Drammen och Oslo.

Weldu Negash gillade den flacka banan i Karlstad Stadslopp. Foto: Mikael Grip 

Sportsklubben Kraft har haft Karlstad Stadslopp som ett givet mål i sju års tid.

– Det är ett väldigt fint arrangemang, som vi gärna kommer tillbaka till varje år, var Öysteins berömmande ord.

Trea kom bästa svenska löpare i form av Hässelbys Peter Gross med 33.09, en sekund före hemmahoppet André Rangelind, IF Göta Karlstad.

Prispallen med segraren flankerad av tvåan Öystein Mörk och bästa svenska löpare i form av Peter Gross. Foto: Mikael Grip

Värmen var en faktor som fick många att pusta ut lite extra efter målgång.

– Varmt, tungt och roligt, sammanfattade Johan Kjell som kutade milen tillsammans med jobbarkompisen Lars Tegelstig.

Det var varm och gott även efter målgång på soldränkta Sundsta. Johan Kjell och Lars Tegelstig pustade ut efter målgång och var nöjda med den förmodade segern i den interna kampen mot två jobbarkompisar. Foto: Mikael Grip

De hade utmanat och slagit vad med två andra jobbarkompisar.

– Vi har tränat en hel del på ledig tid för att komma i form till det här. Jag är rätt säker på att vi vann, hoppades Lars Tegelstig.

Grymt lopp av Håkan Eriksson. Foto: Mikael Grip

Håkan Eriksson, Team Skoglöfs bil 1, svarade för en storstilad insats genom att springa in på en 16:e plats med tiden 34.58. Till saken hör att Håkan tävlar i M 55-klassen som han förstås vann överlägset.

 Dela på Facebook