Om tio månader smäller det!

Löparglädje  

Ja, då smäller startskottet för Haría Extreme Maraton på Lanzarote. Ja! Jag ska göra det igen. Den 18 november i år. Och jag har tio månader från och med NU att bli startklar! Det ska svettas och det ska nötas och det ska bli svinjobbigt och fantastiskt kul. Jag ska också göra hela denna satsning för en bra sak. Jag ska göra den för WaterAid. Jag läste på lite om detta med vatten i världen som av en händelse under jul-och nyårshelgen och bara några av de fakta jag då ramlade över gjorde mig fruktansvärt ledsen. Och samtidigt väldigt engagerad.

Bara en sådan sak som att 900 barn dör varje dag på grund av smutsigt vatten. Det är 36 barn i timmen, eller mer än ett barn varannan minut. Och att kvinnor i Asien och Afrika ofta bär behållare med 20 liter vatten på rygg eller huvud. 20 liter. Svårt att förstå och ta in när jag har vatten som en självklar del av mitt liv och min vardag. Framför allt min träningsvardag.

Mycket i min träning och den framgång jag ser i den, framför allt när jag tränar så mycket i värmen som jag gör, är just att jag ofta är rätt bra på att hålla min vätskebalans. Och att detta med vatten eller inte vatten i min träning är att betrakta som ett s.k. lyxproblem. I jämförelse.

Det ena gav det andra. I takt med att jag funderade på mina löparmål under 2017 och kom fram till att det får bli en till start i det härliga och samtidigt helt galna Haría Extreme på Lanzarote kom jag också fram till att jag vill göra det för WaterAid. Jag läste på lite mer och sedan WaterAids start år 1981 har runt 25 miljoner människor fått tillgång till rent vatten och en gåva på 200 kr räcker för att ge en person det. Tänk om jag kan bidra till det genom att starta en insamling!

Så! Nu får det bli så. Jag planerar att göra om det här.

Och givetvis är det inte bara bergsklättring; men det var där den officiella fotografen stod…haha.

En inofficiell fotograf, pappa, stod vid toppen av ett annat berg. Efter 463 meters avklarad stigning och dryga tre timmars löpning och 24 kilometer in i loppet. Glad och trött –  och med massa vätska kvar i min camelback.

Det känns stort att göra denna satsning igen och jag har fortsatt väldig respekt för detta lopp; men det kommer bli en annan resa än förra året då jag gjorde allt för första gången. Nu har jag lite mer rutin. Upplägget kommer dock bli lite detsamma med några andra lopp som en del av träningen. Stockholm Trail 21 km i juni är bokat. Och Lidingöloppet 30 km i september också; och det kommer att bli mitt första LL. Helt klart respekt även för det. Det kommer smyga sig in annat kul också på vägen. Älskar man löpning och lopp blir det ju lätt så..haha.

Jag kommer såklart att blogga om detta här, göra mina inlägg på Instagram och jag kommer även att uppdatera med information på sidan för insamlingen som finns på länk här nedan.

https://se.betternow.org/fundraisers/jag-genomfor-ett-bergsmaraton-du-ger-vatten

Ett bidrag till WaterAid och du ger andra något vi har – och kanske tar – för givet och samtidigt ger du mig massa energi till mitt lopp.

 Så, nu kör vi! NU!

10 månader kvar och vi har ingen tid att förlora.

Tack på förhand!

Marie

 

 Dela på Facebook