Samtal vid vägkanten…

Aktuellt  

I veckan dyker nya Spring upp i brevlådan, ett 180 sidigt mastigt magasin med mängder av inspiration. En artikel handlar om Jan Haak. Hans liv har på kort tid förändrats dramatiskt. Först dog frun i cancer, sedan i höstas drabbades han själv. Efter operation och strålbehandling har han fått en ny chans. Den vill han ta och hyllar livet genom att springa från Malmö till Kebnekaises topp, det är 1900 kilometer som han ska avverka under 42 etapper och idag kl.10:00 gick starten.

Under sin resa har han bokat in en rad olika möten, han kallar det för samtal vid vägkanten. Syftet är att träffa andra som är eller har varit i samma situation för att dela erfarenheter, att prata om vad som händer när man går från att vara mitt i livet till att bli en kamp om livet. Citat:

Vi kommer prata om kropp och själ och reflektera över meningen med livet och meningen i livet. Om kärlek och livskraft och intensiteten som kommer till utryck när livet tar en vändpunkt. Varje dag ska jag stanna till vid vägkanten och byta ett ord eller två med de jag möter och lyssna på deras berättelser. Att springa genom Sverige är mitt sätt att längs vägen skapa nya möten. Jag vill prata med andra om den kraft som finns i dödens närhet, mening och hur man hittar den och ta del av olika överlevnadsstrategier och hur man kan försonas i sorg och övervinna rädslor och förvandla dem till en tillgång i livet.

Vill du följa Jan kan du titta in på hans FB sida där han kommer göra dagliga uppdateringar: https://www.facebook.com/Samtal-vid-vägkanten-177588869608478/

Han har även blogg där du får mer information: https://malmokebmotcancer2018.blogspot.com

Det finns en fantastisk film som beskriver projektet: https://www.youtube.com/watch?v=w5rXnJx-EZQ

Ni som är prenumeranter får som sagt var en artikel inför resan. I framtida nummer summerar vi resan och de insikter Jan har fått. Bli prenumerant så missar du inget: https://spring.prenservice.se

Ingången till artikeln om Jan Haak i nya Spring

 Dela på Facebook