Sex maratonlöpare klara för EM

Nyheter  

Landslagsledningen offentliggjorde idag de första aktiva som fått klartecken inför EM Berlin i augusti. Det är sex maratonlöpare – fem kvinnor och en man. Två av dem kommer att göra debut i landslagskläderna.

Hanna Lindholm är uttagen till friidrotts-EM i Berlin i augusti.

Uttagna till maraton vid EM Berlin.
Kvinnor:
Isabellah Andersson, Hässelby SK, Hanna Lindholm, Huddinge AIS, Mikaela Larsson, Spårvägens FK, Cecilia Norrbom, Spårvägens FK och Malin Starfelt, Runacademy IF.
Män:
Mikael Ekvall, Strömstad LK.

Mikael Ekvall är klar för start i EM i Berlin i sommar.

Isabellah Andersson gjorde en fin comeback i Hamburg och klarade där kvalgräsen till EM. Hanna underskred EM-kvalgränsen i Dubai i januari, efter att ha sänkt sitt personliga rekord med drygt fyra minuter. Även de andra kvinnliga löparna har tagit stora steg framåt i sin utveckling under det gångna året. Malin Starfelt och Mikaela Larsson har på kort tid tagit plats bland de främsta maratonlöparna i Sverige och sommarens europamästerskap innebär också landslagsdebut.
Mikael har haft en riktigt stark vår och sprang bland annat på den tredje bästa halvmaratontiden någonsin i Sverige, vid VM halvmaraton i Valencia i slutet av mars.
Maratonloppet i Berlin är både en individuell tävling och en lagtävling

 Dela på Facebook