SMIR Öppnar upp för några lag till

Aktuellt  

Ifjol fick vi hänga med #runn1ca som var en av 10 utvalda att testa på premiärturen. I år tar organisationen det ett steg till och bjuder in 30 lag till denna häpnadsväckande upplevelse. Vi får ett snack med initiativtagaren Nicholas Roman.

Testpatrullen 2017

SMIR – berätta vad är det?

Stockholm Multi Island Run, eller SMIR som vi kallar det, är ett unikt upplevelselopp. Eller vad sägs om 75km, 8 öar, 1 dag! För det är vad SMIR är. I team om två springer man hela Stockholms skärgård, från norr till syd, på en dag. Och mellan öarna åker man båt, så det är inte en swimrun.

Vem ligger bakom?

Idén till SMIR fick jag för ca 5 år sedan. Jag bor och springer mycket på Runmarö på sommaren och efter en SwimRun på Arholma kom idén att erbjuda fler att springa på dessa underbara öar. Efter noga planering så gott det gick, testade vi loppet sommaren 2017 med 10 noga utvalda, The Original 10, som gav sig iväg för en lång dag för se om det var möjligt att klara hela loppet på en dag. Och det gick som tur var bra. 7/10 kom hela vägen och alla kunde skriva under på att det var en helt magisk upplevelse och dag. Något väldigt få kan få chansen att testa.

Vad är storyn bakom arrangemanget?

Fokus ligger verkligen på upplevelse och team-känsla före bara löpning. Klarar man SMIR har man sprungit hela Stockholms skärgård, från norr till syd, på en dag. Loppet går över 8 av de större öarna och det som skiljer SMIR från många andra ultralopp är att varje ö blir ett eget lopp. Alla som går i mål på en ö innan repet dras, hoppar på den chartrade färjan och åker vidare till nästa ö, där en ny masstart sker. Så man gör 8 lopp, på mellan 5-13km, på en dag. Totalt blir det ca 75km löpning under en lång dag.

Skulle man missa tiden på en ö får man skjuts ner till nästa målgång och kan kliva in i loppet igen. Upplevelse före tävling!

Vad erbjuder ni?

Chansen att få uppleva en världsunik miljö som Stockholms skärgård är, tillsammans med många andra likasinnade. Något unikt att skryta för barnbarnen om.

I anmälningsavgiften ingår allt. Förutom loppet och allt som tillhör ett lopp, även boende, middag och frukost på Utö. Våra sponsorer som SJ och Vitamin Well kommer se till så att alla löpare håller sig fulla av energi under dagen. För de som inte bor i Stockholm ingår även tågresa t&r till Stockholm med SJ.

Vad kan löparna förvänta sig?

Upplevelse, upplevelse, upplevelse och en hel del stelhet. Den stora utmaningen med SMIR är förutom själva distansen så klart, att man mellan öarna stelnar till och trötta muskler blir sega. Så att komma igång igen på nästa ö efter kanske 20-30 minuters vila är helt klart en stor utmaning. Men det går bättre än vad många tror. Bara man laddar rejält med energi under de korta båtturerna.

Sen har vi planerat för en himla fest på Utö efteråt, då samtliga har middag och boende bokat med Utö Vandrarhem och Nya Dannekrogen.

Hur ser anmälningsläget ut, några profiler?

Loppet är fullt, men vi har precis fått möjlighet att öppna upp för några få lag till. Vi har flera profiler med, stora som små, men det viktigaste för oss är att det är sköna personer. Någon vi vill spendera en hel dag ihop med helt enkelt.

Under Januari tog vi in ansökningar och valde ut de första 30 lagen som ska få chansen. Vi samlade dem på en upptaktsträff i Mars och det var grymt kul att se vilken enorm förväntan det fanns. Och nervositet. Ingen hade gjort något som detta tidigare.

Nu kan vi ta emot ett par lag till så är man intresserad ska man höra av sig snabbt till Nicholas på nicholas.roman@challengize.com .

Läs mer om loppet och allt som ingår i anmälan på www.stockholmmultiislandrun.com

Vad är dina förhoppningar inför årets SMIR?

Att vi får en lika magisk dag i skärgården som förra året. Vädret påverkar så klart loppet, men framförallt kommer sol innebära att det är grymt mycket folk ute på öarna som kan heja och peppa oss fram under en oförglömlig dag. Vi väljer den 7:e Juli av exakt den anledningen, mycket folk som kan heja! Min förhoppning är att minst 50% tar sig hela vägen till Utö till fots.

Bansträckningen

Spring önskar alla deltagare lycka till, vem vet . kanske finns det trevlig läsning ombord på båten?

 Dela på Facebook