Å-stadsloppet – höstlopp med härlig natur

Nyheter  

Å-stadsloppet i Örebro är ett höstarrangemang med ambitionen att växa. Spring har tagit pulsen på Daniel Persson från arrangörsföreningen KFUM Örebro Friidrott inför löparfesten den 14 oktober.

Härliga miljöer i Å-stadsloppet i Örebro.

Hur ser anmälningsläget ut jämfört med samma tid förra året och hur många deltagare siktar ni på i år?

– Anmälningsläget ser mycket bra ut och ligger i nivå med föregående år och vi har förhoppningar om att landa på ungefär samma deltagarantal som förra året, närmare 1 500 löpare.

Vilka olika distanser erbjuder ni?

– Vi erbjuder distanserna 5 km, 10 km och 21 km för både damer och herrar.

Varför namnet Å-stadsloppet?

– Stora delar av loppet följer Svartån och Örebro ses också som en Å-stad med allt vatten, därav namnet Å-stadsloppet!

Handlar det om flacka banor eller tuffa stigningar?

– Det handlar främst om flacka banor, med omväxlande terräng beroende på vilken sträcka man väljer. Våra längre sträckor erbjuder fantastisk natur då en del av löpning sker via Oset och andra fina naturområden i Örebro.

Snart dags för start utanför Tybblelundshallen.

När startade Å-stadsloppet och berätta lite om klubben som arrangerar?

– Å-stadsloppet arrangerades år 2006 för första gången och vi från KFUM Örebro Friidrott står bakom arrangemanget. Vi är en ideell friidrottsförening och därför är arrangemang som dessa viktiga för oss för att vi skall kunna bedriva vår friidrottsverksamhet på bästa sätt. Vår klubb har idag mellan 900-1 000 medlemmar varav strax över 700 är aktiva friidrottare. Vi har en verksamhet som sträcker sig från barn i sexårsålder till vuxna elitaktiva på topp-nivå i Sverige.

Några nyheter i år?

– Vi fortsätter likt föregående år vårt samarbete med vår huvudsponsor Nethouse, som vill minska gapet mellan IT-branschen och att motionera. De vill även likt föregående år satsa på att få ungdomar att motionera så därför bjuder vi och Nethouse högstadieungdomar på startavgiften på 5km. I övrigt är det inte många nyheter, allt har flutit på bra och det ser ut att bli ett lyckat arrangemang i år igen.

Hur ser det ut på elitsidan? Några heta namn klara?

– Förutom flera av våra egna duktiga löpare som orienteringsvärldsstjärnan Martin Regborn, långlöparna Per Sjögren och Josefin Gerdevåg m.fl. springer bland andra tvåan från Lidingöloppet på damsidan Ida-Maria Nicklasson och femman från Lidingöloppet på herrsidan Johan Fagerberg. Sedan finns det många duktiga löpare från lokala klubbar här i Örebro som Örebro AIK.

Varför ska man enligt dig välja att springa Å-stadsloppet?

– Det är ett fantastiskt fint lopp som är naturskönt med mycket inslag av vatten. Banan följer stora delar av Svartån och avslutas i vår fina friidrottshall, Tybblelundshallen.

Finns det några prispengar eller hur ser prisbordet ut?

– Vi har prispengar, men det är främst fina priser från våra sponsorer som gör prisbordet attraktivt. Våra sponsorer Ullmax, Löpex, Örebro Massage, Team Sportia, Elit Stora hotellet och Atletus bidrar med många fina priser.

Vad får man som motionär i Å-stadsloppet?

– Alla får en jättefin funktionströja och lite annat smått och gott i målet!

Lycka till den 14 oktober!

– Tackar.

 Till hemsidan för Å-stadsloppet:

 Dela på Facebook